Küçükçekmece Belediyesi SMS Servisi Hacklendi!

Küçükçekmece Belediyesinden gelen vatandaşlar belediye tarafından gelen mesajı görünce şaşırdı. Sistemin hacklendiği görüldü. Kullanıcıların bilgilerinin ise çalınıp çalınmadığı merak konusu.

kucukcekmece belediyesi sms sistemi hacklendi

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki organizasyon ve etkinlikler için bilgilendirme amaçlı gönderilen SMS sistemiyle ingilizce içerikli bir mesaj gönderildi. Mesajın Türkçe içeriği ise şok edici. Kimin veya kimlerin tarafından gönderildiği ise merak konusu.

“0xf4c3” kod adlı kişi ya da kişiler tarafından gönderildiği düşünülen SMS bilgilendirme sistemiyle vatandaşlara gönderilen mesajda, “Kapa çeneni. G*t*nüzü keseceğim. İyi günler. Kapa çeneni. Sevgi. 0xf4c3 tarafından hacklendi.” şeklinde ifade yer alıyor.

Belediye konu ile ilgili açıklama yaptı.
Küçükçekmece Belediyesi, “12/12/2019 05:41’de gerçekleşen SMS bildirimi kurumumuzun dışarıdan aldığı SMS hizmeti kapsamında yaşanan bir olumsuzluk olmuştur. Kurumumuz mevcut veri altyapısı yedi katmanlı bir güvenlik sistemi ile korunmaktadır. Uluslararası ISO 27001 bilgi güvenliği standartlarının tüm koşullarını sağladığı bağımsız denetim kuruluşlarınca belgelendirilmiştir. Kurumumuz bilişim altyapısı ile korunan hiçbir kişisel verinizde kayıp veya sızıntı olmadığını tüm kamuoyuna saygı ile duyururuz” dedi.

kucukcekmece belediyesi sms hacklendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir