Lexus Toyotanın Mı?

Lexus Toyotanın Mı?

lexus toyotanin mi

Lexus 1989 yılında kurulmuştur. Lexus marka otomobiller Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Okyanusya, Afrika ve Latin Amerika’da satılmaktadır.

Japon otomotiv üreticisi Toyota tarafından üretilmektedir. Lüks otomobil üretmektedir. Lexus hali hazırda ABD’de en çok satan lüks otomobil markasıdır ve 2005 yılından itibaren de Japonya’da satılmaya başlamıştır.

Lexus otomobilleri dayanıklı, sağlam ve yüksek kalitede olduğu için oldukça itibarlıdır. 2006 senesinde Lexus markası ABD’de en dayanıklı ve sağlam otomobil üreten marka olarak seçilmiştir.

Kurulduğu günden bu yana her zaman özel modeller üreten Lexus markası, otomotiv endüstrisine de birçok ilki getirdi. Dünyanın ilk lüks SUV’unu, dünyanın ilk lüks hibrit SUV’unu, dünyanın ilk 8 ileri otomatik şanzımanını, dünyadaki ilk vücut ısısına duyarlı klima sistemini ve en son olarak da dünyanın ilk 10 vitesli lüks coupe aracını satışa sundu.

İlk Lexus İstanbul Maslak’ta açılan Lexus, bir yıl içerisinde İstanbul’un yanısıra Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Adana’da yeni showroomlar açmayı hedefliyor. Ayrıca Lexus kullanıcıları, Türkiye’ye yayılmış 60’a yakın noktada oluşturulan servis altyapısından yararlanabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir