LPG’li Araçlar Artık AVM’lere Girebilecek!

lpgli araclar kapali otoparklara avmlere girebilecekTedbirlerin alınmasının ardından kapalı otoparklara giriş izni verileceği LPG’li araç sahiplerini sevindirdi. Peki uygulama ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, artık LPG’li araçların tüm kapalı otoparklara girebilmesi için düzenlemenin yapılacağını bildirdi. AVM, oteller ve konutların otoparklarına giriş izni verileceği açıklandı. Bu konudaki düzenlemelerin Nisan ayından itibaren hayata geçeceği eklendi.

“LPG’li araçların AVM, otellere, kapalı otoparklara girmesine ilişkin süreci değerlendiriyoruz” diyen Bakan Kurum, “TSE’nin kurallarına uyulması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’mızın da yangın yönetmeliğine ilişkin düzenlemeler yapması gerekiyor. Bizim tarafımızda da yangın yönetmeliğinde değişiklik yapmamız gerekiyor. Tedbirlerin alınmasıyla birlikte LPG’li araçların AVM’lere girmesi çalışmasını yapıyoruz. Yönetmelik değişikliğiyle hallediliyor. Nisan ayında düzenlemeleri yaparız” şeklinde bir açıklama ile müjdeli haber verildi.

TÜİK verilerine göre trafikteki araçların yüzde 38,8’i LPG’li ve bu önemli bir oran olduğu için de artık düzenleme yapılması şart olmuştu. Tabi ki gerekli havalandırma vs gibi düzenlemelerin yapılması ile izin verilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir