Marka Kasko Nedir, Ne Demek?

Trafik sigortası zorunlu bir sigorta çeşidi iken kasko ise isteğe bağlı yapılabilen bir sigorta seçeneğidir. Ancak bulunduğumuz zamanda araçların artması ve sokakta başına ne geleceğinin de bilinmemesi nedeniyle kasko sigortası talepleri de oldukça arttı. Farklı çeşitteki kasko hizmetleri de kafa karıştırıyor. Peki normal kaskolardan farklı olan marka kasko nedir ?

marka kasko nedir ne demek

Marka kaskolarda araç markasına özel olarak yetkili servislerin tümümün geçerli olduğu ve orijinal yedek parça garantisinin olduğu kasko türü olarak biliniyor. Daha yüksek oranlarda teminat tutarı olmaktadır. Servis ve acente anlaşması olduğu için onarım gibi durumlar daha hızlı yapılabilmektedir. 1 yaşına kadar olan araçların pert olması durumunda “0” km araç bedeli ödenmektedir. 1 yıl sonraki yenilemede avantajlı hasarsızlık koruma teminatı sağlamaktadır. Kısacası elinizi cebinize attırmayan kasko olarak bilinmektedir. Aracın hasar durumunda 1 günden fazla sürecek onarımlı hasar durumunda 30 güne kadar ikame araç verilmektedir. Hızlı onay alınabildiği gibi mini hasarların da onarımı kolaylıkla yapılabilmektedir. Marka kasko ne demek ?

Bu kasko sigortasında Renault kasko, Dacia kasko, Toyota kasko gibi isimlerle hizmet verilmekte olup otomobil markalarıyla işbirliği içinde hizmet verilmektedir. Amaç yetkili servislerde sorunsuz hizmet vermek olarak da söylenebilir. Artısı çok olan bir hizmet olduğu gibi eksisi de olmayan bir hizmettir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir