Mavi Gri Kimdir, Mavi Gri Solisti Kim?

2016 yılında Akif Alkan ve Yusuf Kurtucu’nun birlikte kurduğu müzik grubunun adıdır. Sonradan Hanef Birinci de gruba dahil olarak katkı sağlamıştır. Türk bağımsız rock grubu olarak literatüre geçmiştir. Mavi Gri, Aralık 2016’da Ben Sende Yandım isimli demo çalışmasını yalnızca Youtube üzerinden yayımlayarak müzikal hayatına başlamıştır.

“Ben Sende Yandım” adıyla single çıkarmışlardır ve bu şarkı büyük ilgi görmüştür. Mavi Gri aktif olarak müzikal hayatına devam etmektedir. Gruba daha sonradan katılan Engincan Onar ve Cenk Sinör ile grup şu anki halini aldı.

MaviGriGrupFotograf

Mavi Gri Şarkıları

Grubun ilk ve tek albümünden önceki seyreden çalışmaları Papatyalar ve Odamda Hayalin Saklı’dır. 2018 yılının Mayıs ayında İlkyaz Yağmuru isimli 11 şarkılık albümlerini Fono Müzik etiketiyle yayımladılar. Grup, 2020 yılında “O Ben Olamam”, “Hayatım Leş”, “Altüst Olmuşum” isimli teklilerini bağımsız distribütorler aracılığıyla yayımladı. “Sonbaharda” ve “Sevda Türküsü” grubun Avrupa Müzik etiketiyle yayımlanan son parçalarıdır.

Mavi Gri Solisti kim?

Solist Akif Alkan 1996’da Uşak’ta doğdu. lise öğrenimi izmir’de tamamlamış, marmara üniversitesi’nde lisans eğitimini sürdürmektedir. 2016’da yusuf kurtucu ile beraber mavi gri isimli bağımsız müzik projesine başladılar. 2018 mayıs ayında ilk albümleri ilkyaz yağmuru yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir