Melis Birkan Kimdir?

Melis Birkan Kimdir?

Doğum Adı: Melis Birkan
Doğum Tarihi: 30 Kasım 1983
Doğum Yeri: Eskişehir, Türkiye
Burcu: Yay
Boyu: 174 cm
Kilosu: 62 kg
Göz Rengi: Mavi
Meslek: Oyuncu
İlişkileri: Şahin Çetinkaya, Ömer Erkan, Ali Atay
Eğitimi: M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Bale ve Modern Dans Bölümü

Hakkında:

melis-birkan-kimdir30 Kasım 1981 doğumlu Melis Birkan, ülkemizde ki şöhretini Çağan Irmak’ın yönettiği “Issız Adam”filmi ile sağlamıştır. Ancak bu filmde oynamadan önce bir çok oynadığı film ve Televizyon dizisi var idi.

Bale eğitimi alan Melis Birkan, bir süre sonra Modern Dans ile ilgilenmeye başladı. Bu vasfı ona Şener Şen‘in “Mucizeler Komedisi” isimli müzikal oyununda yer almasını sağladı. 2005 yılında televizyonda “Tarz-ı Hayat” isimli bir program hazırlayan Melis Birkan, aynı yıl Okan Yalabık’ın başrolünü oynadığı “Çapkın” isimli dizide oyunculuğa adım attı. İlk sinema filmini Kıvanç Tatlıtuğ’la gerçekleşiren BirkanAmerikalılar Karadenizde 2 filmi ile bir Karadenizli köylü kızını canlandırdı.

Aynı yıl içinde Serdar Akar‘ın çektiği “Barda”filminde şiddete maruz kalan gençlerden birini başarılı bir şekilde canlandırdı. Star Tv‘de yayınlanan “Köprü dizisinde de oynayan Melis Birkan, bu dönemde gazete de vermiş olduğu demeçlerden birinde “Cağan Irmak ile çalışmak istiyorum” der ve bir nevi kaderi değişir.Çağan Irmak bu röportajı  fark eder ve 2008 yılında çevrilen “Ulak” filminde rol verir. Yine aynı yıl içinde çevrilen filmi “Issız Adam” ‘da kendisine başrol veren yönetmen, filmin çok ilgi çekmesi ile Melis Birkan‘a şöhret kapılarını açmış oldu. Başarılı bir sinema yılı geçiren oyuncu malesef o yıl televizyonda umduğunu bulamaz. “Ayışığı” isimli televizyon dizisi yeterli reytingi almadığı için yayından kaldırılı ama bu onun oyunculuk yapmasına engel olmaz. 2010 yılında  “Hatırla Sevgili” dizisinin devamı niteliğinde olan “Bu Kalp Seni Unutur Mu?” dizisinde rol alan olan Birkan, bu sezonda Perran KutmanKenan Ece ve Çetin Tekindor gibi sevilen oyuncuların yer aldığı Deli Saraylı dizisinde rol alacak. Leyla ile Mecnun ‘da “Leyla” rolünde oynamaktadır.

melis-birkan-kapak

Filmografi:

Yıl Film Rol Notlar ve ödüller
2005 Çapkın Kiraz Televizyon dizisi
2006 Amerikalılar Karadeniz’de 2 Çiçek
2006 İyi ki Varsın Gizem Televizyon dizisi
2006 Barda Nil
2006-2007 Köprü Elmas Televizyon dizisi
2007 Komedi Dükkanı Konuk oyuncu
2007 Ulak Emine (Ümmü)
2008 Ayışığı Zeynep Televizyon dizisi
2008 Issız Adam Ada Sadri Alışık Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu? Cemile Televizyon dizisi
2009 Adını Sen Koy Aybige
2009 Avrupa Yakası Konuk oyuncu Televizyon dizisi
2010 Deli Saraylı Hüma Televizyon dizisi
2012 İşler Güçler Konuk Oyuncu Televizyon dizisi
2012 “Leyla ile Mecnun (dizi)” Leyla Televizyon dizisi

 

Resimleri – Fotoğrafları:

melis-birkan-kac-yasinda

melis-birkan

melis-birkan-boyu-ve-kilosu

melis-birkan-ve-sevgilisi-ali-atay

Bir önceki yazımız olan Engin Altan Düzyatan Kimdir? başlıklı makalemizde Biyografi, Engin Altan Düzyatan Biyografisi ve Engin Altan Düzyatan Boyu Kaç Cm? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ..close