Motorlu Taşıtlar Vergisi Borcu Olanlar Yandı! Araçlar Bağlanıyor

Sigorta yapmayan ya da muayene yapmayanların araçları trafik çevirmesinde men edilip bağlanırken artık Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV)ni de uzun zaman ödemeyen araçlar da bağlanacak. Bir habere göre Denizli’de yapılan uygulama ile üst üste Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmeyen araçlar da bağlanmaya başlandı. Konuyla ilgili birçok araç sahibi araçlarının bağlanacağından habersizken kanunen MTV borçları ödenmemesi durumunda araçların bağlanması mümkün olabiliyor. Bayram öncesi sıkıntı yaşamak istemeyen araç sahipleri, MTV borcunu ödemek için çok uzun kuyruklar oluşturdu.

mtv borcu men arac baglama

Karayolları Trafik Şubesi’ne kayıtlı olan tüm motorlu araç sahipleri her yıl iki taksit halinde ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi, zorunlu bir vergidir. Öncesinde trafik uygulamasında sigortası olmayan ya da muayene süresi geçmiş araçlar bağlanırken artık Motorlu Taşıtlar Vergisini uzun süre ödemeyen araçlar bağlanacak. Denizli’de uygulamaya takılan ve uzun süre Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenmeyen araçlar bağlanmaya başladı. Denizli’de Araç sahipleri, araçlarının çekilmelerini izlerken şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Araç sahiplerini ilgilendiren Motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemesi (31 Temmuz)da sona erdi. Kurban Bayramına sayılı günler kala sorun yaşamak istemeyen araç sahipleri, MTV borcunu ödemek için banka ve vergi dairelerinde kalabalık oluşturmuştu. MTV ödemesini geciktirme halinde her ay gecikme zammı uygulanıyor. MTV ödemelerinizi Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden veya anlaşmalı bankalardan ve internet bankacılığından kolayca ödeyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir