Murat Günak Kimdir?

Otomobil tasarımcısı olan Murat Günak’ı TOGG marka yerli otomobilin baş tasarımcısı olmasıyla birlikte birçoğumuz adını yeni duymuş olduk.

murat gunak kimdir

Murat Günak kimdir ? Volkswagen ve Mercedes-Benz’in eski baş tasarımcısıdır. Günak, İstanbul’da doğmuş ve lise eğitiminden sonra Almanya’da endüstriyel tasarım eğitimi görmüştür.

9 Ağustos 1957 tarihinde doğmuştur ve ortaokulu İstanbul’da okuduktan sonra, Kassel’deki Hochschule für Bildende Künste’de (Güzel Sanatlar Akademisi) endüstriyel tasarım kısmında eğitim almıştır. Sonrasında Londra’daki Kraliyet Sanat Koleji’nde görev almıştır. Ford markasının sponsor olduğu Otomotiv Tasarım Ustası ödülünü kazanmıştır. Okulunu bitirdikten sonra Ford Almanya’da çalıştıktan sonra 8 yıl Mercedes-Benz’de tasarımcı olarak çalıştı. Günak, 1994 yılında Peugeot’ya Tasarım Şefi olarak çalışmalar yaptı ve daha sonra da 1998 yılında Mercedes-Benz ve DaimlerChrysler’e markalarına tüm binek otolar için için Başkan Yardımcılığı yapmaya başladı.

Nisan 2003 itibariyle Volkswagen’in Tasarım Ekibi’nde çalışan Murat Günak, 1 Ocak 2004’te Volkswagen’de Tasarım Müdürlüğü yaptı. 2007 yılında Volkswagen’deki çalışmakta olan Walter de’Silva’nın yerine geçti. Temmuz 2008 ve Ocak 2009 yılları arasında Mindset AG adlı şirketin İcra Kurulu Başkanı olarak çalıştı. 2011-2013 Fransa’da yapılmakta olan arasında üretilen “Mia electric” adlı elektrikli araç projesinde katılımcı oldu. Daha sonrasında ise elektrikli araç tasarımları geliştirmek için Tretbox’a gitti.

Birçok otomobil tasarımı yapmıştır. Bunlar ise; Mercedes-Benz C Serisi (W202), Mercedes-Benz SLK Serisi (R170), Peugeot 206 CC, Peugeot 307, Peugeot 607, Volkswagen Passat CC, Volkswagen Golf V, Mia electric gibi araçlar olup oldukça popüler tasarımlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir