N11.com’da Dükkan Nasıl Açılır?

N11.com sitesi Doğuş Grubu’na ait olan bir online satış sitesi. Site alıcı ve satıcıları buluşturan sistemle çalışıyor. Reklam faaliyetlerine önem veriliyor. Müşteriler için birçok indirim ve fırsatlar mevcut.

Satıcı olmak, dükkan açmak için ne gerekiyor? Şartlar neler?
N11.com’da dükkan açıp satış yapmak Gittigidiyor gibi sitelerdeki gibi kolay değil. Dükkan açmak için vergi levhası, imza sirküleri, nüfus cüzdanı gibi belgeler isteniyor ve belgeler tarama yapılarak sisteme girilmesi gerekiyor. Sisteme evrakları yükledikten sonra onay aşamasını bekliyorsunuz. Evrakların onaylanmasından sonra kategori yöneticisi sizi arayacaktır şeklinde bir uyarı çıkıyor. Fakat bu kategori yöneticisinin dönüşü çok geç olabiliyor. Bu sizi arama süreci çok kötü işliyor. Yani komisyon oranı almadan ve imzalamadan satışa başlayamazsınız.

Komisyon sözleşmesi ve komisyon oranı
Her kategori için farklı komisyon oranı bulunuyor. Yani Gittigidiyor.com sitesindeki gibi sabit bir komisyon oranı yok. Bu orandan şikayetçi olanlar internette mevcut.  %20 gibi bir komisyon oranı veriliyor ve dolayısıyla sitedeki ürün fiyatları yüksek oluyor. Müşteriler içni indirimler mevcut olup. Sitenin tam anlamıyla müşteri ve satıcı odaklı olmadığını söyleyebiliriz. %20 gibi bir komisyon oranı olması bana hiç mantıklı gelmiyor. Piyasada tutunmak için bu oranları düşürmeleri gerekecektir. Ne de olsa yüksek fiyatla alışveriş yapmayı hiçbir tüketici kabul etmeyecektir. Komisyon oranı yüksek olmasının bir sebebi de dükkan ücreti, ilan listeleme ücretinin olmaması olabilir. Ki bu gibi ücretleri de alsalar sitenin işleyişi tam bir fiyasko olacaktır.

n11-logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir