Netflix’ten RTÜK Sansürü Hakkında İlk Açıklama

Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK), internetten yayın yapmakta olan Netflix, BluTV ve Puhutv gibi internet televizyonları olarak adlandırılan sistemlere yeni düzenleme getirdi. İçlerinde en çok kullanıcısı olan tartışmasız Netflix. RTÜK tarafından başlatılan internet üzerinde yayın yapan dijital mecraları denetlemesine yönelik yapılan yönetmelik ile ilgili olarak Netflix’ten ilk bilgilendirme yapıldı.

netflix rtuk sansuru

Sosyal medyayı çalkalayan ve ünlülerin de müdahil olduğu RTÜK tarafından yapılacak yeni yönetmelik ile ilgili olarak Netflix tarafından ilk açıklama geldi. Açıklama şu şekilde:
“İnternet yayınlarına yönelik getirilen düzenlemeyi yakından takip ediyoruz. Türkiye bizim için çok önemli bir pazar. Bu nedenle Türk yetenekleriyle birlikte film ve dizi sektörüne yatırım yapmaya, üyelerimizin bu içeriklere keyifle ulaşmalarını sağlamaya devam etmek istiyoruz.”

“Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmelik”le yapılan düzenlemeler bugün itibariyle Resmi Gazete’de yayınlandı ve yasalaşmıştı. Bu yeni yönetmeliğe göre yayınlarını internet üzerinden yapan medya hizmet sağlayıcılarının RTÜK’ten yayın lisansı alması şart olacak. Ayrıca bu kurumların yurt dışında olanlar artık Türkiye’de şirket kurmak zorunda.

Sizce de çok denetimsiz bir ortamın ülkedeki yetkili bir merci tarafından denetlenmesi doğru mu değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir