Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Doğum Adı: Nurgül Yeşilçay
Doğum Tarihi: 26 Mart 1976
Doğum Yeri: Afyon, Türkiye
Burcu: Koç
Boyu: 160 cm
Kilosu: 52-54 kg
Göz Rengi: Yeşil
Saç Rengi: Koyu kestane
Meslek: Sinema ve dizi oyuncusu
Eğitimi: Eskişehir Anadolu Üniversitesi
İlişkileri: Tolga Karaçelik
Evlilikleri: Cem Özer (26 Ekim 2004-2010)
Çocukları: Osman Nejat Özer (22 Mys 2005)

Hakkında:

nurgul yesilcay profile photo Nurgül Yeşilçay Kimdir?Nurgül Yeşilçay (d. 26 Mart 1976, Afyon), Türk oyuncu. Sanatçı özellikle 2000′lerde rol aldığı önemli rollerle tanınmaktadır.

Nurgül Gültekin 26 Mart 1976′da Afyon’da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir’de tamamladı. 2001′de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak’ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde Bahar Karadağ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman’la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz’un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayat‘ta Özcan Deniz’le başrolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004′te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005′te oğlu Osman Nejat’ı dünyaya getirdi.

Yine 2004′te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda ATV’de yayımlanan Belalı Baldızdizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık’la başrolü paylaştı. 2006′da Cem Özer’le Sen Olmasaydın adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılının eylül ayındaFatih Akın’ın senaryosunu yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başladı. Ayten Öztürk adlı Türk kızını canlandırdığı film 2007′de 60. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışmaya hak kazandığı ardından “En iyi Senaryo” ödülünü kazandığı açıklandı. 2007′de Ezo Gelin adlı tv dizisinde Ezo Gelin’i canlandırdı. Ortadoğu’nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31.Uluslararası Kahire Film Festivali’nde başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg’in yaptığı ana jüride yer aldı.

nurgul yesilcay kapak fotografi Nurgül Yeşilçay Kimdir?

2007′de Barış Pirhasan’ın yönetmenliğini yaptığı Adem’in Trenleri filminde Hacer rolnde kusursuz bir performans sergiledi. Bu filmdeki oyunuyla 13.Sadri Alışık Oyuncu ödülleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. Ayrıca Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülü’nü iki ayrı filmde, birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri’nin oyuncusu Nurgül Yeşilçay kazandı.

5-20 Nisan 2008 de 27.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Semin Kaplanoğlu’nun juri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jurisinde yer aldı.

26 Mayıs 2008′de çekimlerine başlanan Altın Ayı’lı yönetmenim Erden Kıral’ın Vicdan adlı filminde Aydanur isimli fabrika işçisi, pavyonda çalışan kadın ve türban takan kadın gibi farklı bir rolde oynadı. buradaki rolü ile 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” Ödülüne layık görüldü.

2011′in şubat ayında Cem Özer’den boşandı. Ocak 2010′da yayına başlayan Aşk ve Ceza isimli dizide Murat Yıldırım ile başrolü paylaştı. 2011′de dizi sona erdi. Aynı yıl içerisinde Show TV’de yayınlanmaya başlayan Sensiz Olmaz adlı dizinin başrolünde yer aldı.

Ödülleri:

Altın Portakal Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
2008 Vicdan
SİYAD Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
2008 Adem’in Trenleri
Ödüller
Altın Koza Film Festivali

En İyi Kadın Oyuncu
2005 Eğreti Gelin
Çağdaş Sin. Oyuncuları Derneği Oyunculuk Ödülleri
En İyi Kadın Oyuncu
2007 Adem’in Trenleri

Rol aldığı tiyatro oyunları:

  • Sen Olmasaydın
  • Aşk Gibi

Filmografi:

  • Aşk Kırmızı (2013)
  • Sultan (2012)
  • Sensiz Olmaz (2011) – Feryal
  • Çınar Ağacı (2011) – Sonay
  • Aşk ve Ceza (2010) – Yasemin
  • 7 Kocalı Hürmüz (2009) – Hürmüz
  • Vicdan (2008) – Aydanur
  • Adem’in Trenleri (2007) – Hacer
  • Yaşamın Kıyısında (2007) – Ayten Öztürk
  • Ezo Gelin (2006) – Ezo Gündoğdu
  • Belalı Baldız (2005) – Arzu Parlak
  • Anlat İstanbul (2004) – Uyuyan Güzel Saliha
  • Eğreti Gelin (2004) – Kostak Emine
  • Melekler Adası (2004) – Şerbet/Ayşe
  • Asmalı Konak – Hayat (2003) – Bahar Karadağ
  • Mumya Firarda (2002) – Fatıma
  • Asmalı Konak (2002) – Bahar Karadağ
  • 90-60-90 (2001) – Deniz
  • Şellale (2001) – Nergis
  • Her şey Çok Güzel Olacak (1998) – Hemşire
  • İkinci Bahar (1998) – Gülsüm Percons Meriç

Resimleri – Fotoğrafları:

nurgul yesilcay yuz guzeli Nurgül Yeşilçay Kimdir?

nurgul yesilcay huzun Nurgül Yeşilçay Kimdir?

nurgul yesilcay Nurgül Yeşilçay Kimdir?

nurgul yesilcay resimleri Nurgül Yeşilçay Kimdir?

nurgul yesilcay 408428 Nurgül Yeşilçay Kimdir?

Bir önceki yazımız olan Taylor Lautner Kimdir? başlıklı makalemizde Biyografi, Taylor Lautner Biyografisi ve Taylor Lautner Boyu Kaç Cm? hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir Cevap Yazın

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ..close