Powerbank İle Şarj Bataryaya Zarar Verir Mi?

Taşınabilir şarj cihazları bataryanın kendisine zarar verir mi?

Hayatımızda olmazsa olmazlar içinde yer alan akıllı telefonların şarj sorunu, teknolojinin getirdiği sorunlardan biri. Cihazın her şarjı azaldığında sürekli olarak prize ulaşmak zorunda mıyız? Elbette değiliz. Taşınabilir şarj cihazları yani power bank’ler de bunlar için var.

Elektronik üreticileri taşınabilir şarj cihazı gereksinimi fırsat bilerek ardı ardına modeller üretmeye başladılar. Satışta öne çıkan tek teknik detay ise depolayabildiği enerji miktarını belirten mAH değeri olmamalı. Telefonunuzu power bank cihazına bağladığınızda kendi enerjisini sizin telefonunuza aktarma yapar, böylece telefonunuzu şarj etmiş olur. Power bank cihaz bataryası ne kadar fazlaysa, o kadar çok telefonunuzu şarj edebilir. Peki yalnızca bu değere bakarak alınan şarj cihazlarını telefonlarımıza takıp telefonlarımızın bataryasını onlara emanet etmek doğru mu?

powerbank-ile-cep-telefonu-sarj

Doğru akım ve voltajı stabil olarak verebilen şarj cihazlarını seçmek gerekli. Ucuz fiyatlarına aldanarak alınan kalitesiz taşınabilir şarj cihazları telefonunuzun bataryasına sağlıksız bir şekilde enerji transfer eder ve uzun kullanımlarda bataryanın pil ömrünü düşürür. Öyleyse Çin’den gelen (Çin malı, markasız birçok alette akım sorunu tespit ediliyor), yalnızca fiyatlarına bakılarak satılan, 3-5$ değerindeki power bank’ler yerine marka olanları seçmek gerek. Kaliteli bir ürün kullandığınızdan emin olduğunuz müddetçe bir sorun olma olasılığını da düşünmezsiniz. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir