Prof Dr Ketum Revnak Kimdir, Nerelidir?

Twitter hesabından yaptığı açıklamalarla merak edilen isim olan Prof Dr Ketum Revnak kimdir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

prof dr ketum revnak kimdir nerelidir

Twitter hesabında “Cahilin Yanında Tevazu Caiz Değildir” şeklinde bir bilgi bulunuyor. Bu isimle bir Profesör bulunmuyor ve parodi olarak açıldığı biliniyor. Hakkında hiçbir bilgi mevcut değil ve Ketar araştırma kurucu başkanı olarak da herhangi bir araştırma kuruluşu bulunmuyor. https://ketararastirma.com.tr/ adıyla da herhangi bir web sitesi mevcut değil.

Ketum kelimesi Türkçe’de sır saklamayı bilen, ağzı sıkı anlamına geldiği gibi revnak kelimesi ise parıltılı, parlak, ışıklı anlamlarına geliyor. Yani komik bir isim oluşturulmaya çalışılmış.

Araştırma yapıldığında Prof Dr Ketum Revnak isimli Twitter kullanıcısının gönderilerinden başka bir bilgiye ulaşılamıyor. Bu sebeple de sahte bir hesap olduğu hatta daha önce de bazı hesapların kapatıldığı bilgisine ulaşılıyor.

Profil fotoğrafının da sahte olduğu ve internetten temin edildiği biliniyor. Kullanıcının profil fotoğrafını Microsoft Bing arama motorunda aratıldığında bu Twitter profilinin beraberinde benzer kişiler olarak Jürgen Stock isimli bir polis memuru çıkıyor. Yani hesap tamamıyla troll amaçlı açılmış ve sahte açıklamalar yapmaktadır.

Bir yorum

  1. Revnak Ketum adini kullanan sahtekarin estiği profil resmi INTERPOL’un Genel Sekreteri Jurgen Stock’a ait.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir