Prof Dr Murat Dilmener Kimdir Nerelidir

İstanbul Yeşilköy’de havalimanı içine inşa edilen Acil Durum Hastanesine ismi verilen Murat Dilmener kimdir ve nerelidir sorusu çok merak edilen konulardan olmaya başladı. Bizler de sizin için tüm merak edilenleri araştırdık.

prof dr murat dilmener kimdir nerelidir

Prof Dr Murat Dilmener İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde uzun bir süre hekim ve akademisyen olarak çalışmıştır. Yoksul hastaları ücretsiz olarak tedavi etmesi ile adını sıkça duymuştuk. Peki Murat Dilmener kimdir Prof. Dr. Murat Dilmener nerelidir ve neden öldü?

Dilmener Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın (MAREV) kuruculardan biriydi. Evli ve iki kız babası olan Türk hekim ve akademisyen olan Murat Dilmener 1 ay boyunca tedavi tedavi gördüğü KOVİD-19 hastalığına yenik düşerek İstanbul’daki Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 3 Mayıs 2020’de 78 yaşında hayata gözlerini yummuştur. 1941 İstanbul doğumlu olan Dilmener üniversiteyi bitirip Mardin’e gelerek, ilk görevine başladı. Daha sonra Siirt’te 2 yıl süre çalıştı. Sonra yedek subay olarak Antakya’da görev yaptı. Yedek subay olduğu sürede haftanın bir günü ücret almadan hastalarına bakmıştır. Antakya’da hizmetini bitirdikten sonra Çapa Tıp Fakültesinde göreve başlamıştır. Birçok öğrenci yetiştirmiş ve ‘Hocaların Hocası’ unvanını almıştır. Dahiliye Bölüm Başkanlığı yaptıktan sonra emekliye ayrılmıştır.

31 Mayıs’ta açılışı yapılarak hizmete başlayacak olan hastaneye 3 Mart’ta coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Dilmener’in ismi verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla doğal afet ve pandemi gibi durumlarda özel olarak kullanılmak üzere 184 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hastane bin 8 yatak kapasitelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir