Protein Tozu Zararlı Mı?

Protein Tozu Zararlı Mı?

protein tozu zararli mi

Bir çok kas geliştiricinin hayatında yer edinmiş olan protein tozu, peynir altı suyu denilen yuni peynir yapıldıktan sonra alt kısmında biriken peynir suyundan yapılmaktadır. Bu su çok fazla protein içerir. Protein tozu üreten firmalar peynir fabrikalarına giderek bu peynir altı suyu ürününü satın alır ve kendi fabrikalarında da toz haline getirilir.

Protein tozu Türk halkının bildiği üzere zararlı bir şey değildir. Günlük hayatımızda yediğimiz bir çok besinin içinde bulunan protein günlük yaşantımızda kaslar için çok büyük önem taşır. Kas en önemli besin kaynağı protein ve proteinin yapı taşı olan aminoasittir. Günlük yaşantımızda besinlerden aldığımız protein kaslarımıza yetecek kadardır. Ancak kas geliştiriciler çok yoğun tempoda çalıştıkları için besinlerden alınan protein yetersiz kalır ve bundan dolayı da protein tozuna başvurulur. Bugüne kadar protein tozundan ölen hiçbir kimse olmamıştır. Ancak tabii ki kafanıza göre değilde spor salonundaki hocanıza ve ileri boyutlarda çekinceniz varsa doktorunuza danışırsanız daha faydalı olacaktır.

Aşırı kullanımlarda tabii ki her besinde olduğu gibi zararı olacaktır. Günlük en fazla 2 ölçek içilmelidir. Aksi taktirde böbrek hastalıkları gibi hastalıklar baş göstermeye başlayacaktır. Bu ürünü kullanırken azı karar çoğu zarar Atasözünü aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini unutmayınız. Ancak burada dikkat edilmesi gereken başka bir nokta da protein tozunu ergenlik çağındaki çocukların ve böbrek yetmezliği hastalığı bulunanların kesinlikle kullanmaması gerektiğidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir