Radar Bildirim Tabelaları Kaldırılıyor!

radar-tabelalari-kalkiyor

Radar tabelaları artık olmayacak… İçişleri bakanlığı yeni trafik kontrol yöntemleri genelgesinde bu yönde bir karar alınmasını istedi ve uygulamaya geçti. Bu tabelaların olmaması, her yerde ve her noktada radar olabileceği anlamına gelmektedir. Yani sürücüler tabelayı görüp burada radar var yavaşlayayım şeklinde düşünemeyecek.

Aslında doğru olan da bu tabelaların olmamasıdır. Fakat her yerde hız sınırını gösteren uyarı tabelalarının olması şart. Bu gibi trafik kuralları bilinmesi gerekiyor fakat vatandaş unutup hızlı gidebilir. Hız sınırı tabelası yeterli olacaktır. Sonuçta 70 hız sınırı olan bir yerde bu tabelalar olmadan radar koyulabilir. Buna hiç kimse itiraz da edemez. Sadece bu tabelaların olduğu yerde yavaş gidip diğer yerlerde hızlanmak da mantıksız. Bu bağlamda radarların hiçbir caydırıcılığı yoktur. Önemli olan her yerde ve her zaman trafik kurallarına uymaktır. Bu tabelalar gereksizdi ve gereği yapıldı bence. Aklımda hep soru işaretiydi ve çözüme kavuştu. Vatana millete hayırlı olsun.

Bir yorum

  1. Trafik kuralları uzun araştırmalar sonucunda elde edilmiş,uluslararası kurallardır.Sürücülerin bu kurallara can ve mal güvenlikleri için uymaları gerekirken,maalesef ki sırf ceza ödememek adına bazı sürücüler polisin,kameraların veya radarların olduğu yerlerde kurallara uyuyor,sonrasında ise bildiğini okuyor.Unutmamak gerekir ki belki polis,radar veya kamera yok ancak KAZA ve KÖTÜ SONUÇLARI her zaman olası….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir