Sokrat St Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Sokrat St ismiyle tanınan ve Şanışer isimli rapçi ile birlikte ve tek olarak da yapımlara imza atan başarılı bir sanatçıdır. Sokrat St kimdir ? hakkında tüm bilinenleri sizlerle paylaşıyoruz.

sokrat st kimdir nereli gercek adi nedir

Sokrat St gerçek adı nedir ? Gerçek adı Samet Gönüllü’dür. 30 Haziran 1989 Trabzon doğumlu rap sanatçısıdır. Şiir yazdıktan sonra rap müziğe adım atan sanatçı, başarılı rap sanatçılarından biri olmayı başarmıştır.

Bir süre Rap ve Rock müzik vokalistliği yapan Sokrat St öncesinde hobi olarak gördüğü işi öğrenerek, rap müzik dünyasına başarılı bir giriş yapmıştır. 2004 yılında ilk kayıtlarını yapan Sokrat St (okunuşu sokrat esti) daha sonrasında Cumali Efrah ve Kamufle isimli rap sanatçılarıyla birlikte Dikkat Records isimli grubu oluşturmuştur.

2 yıl stüdyoda kayıtlara imza atan ve yeni veda parçalarına imza atan başarılı tapçi adını underground rap alanında iyice duyurmaya başlamıştır.

Daha sonra Blue Organizasyon ve Menajerlik adlı şirket ile çalışmaya başlamış ve bu sayede Türkiye’de bir ilke de imza atmışlardır. Blue Organizasyon Türkiye isimli Turneye katıldıktan sonra son albümü olan ”Kara Suratlarla Şiirler Arası Yolculuk” isimli albümü oldukça çok sayıda indirilmiştir. 2010 yılında rekorlara ulaşan bu albümden sonra müzik çalışmalarına aynı hızda devam etmektedir.

Konserlerine ve yoluna Şanışer mahlaslı Sarp Palaur ile devam etmektedir. Oldukça ses getiren ve ülkemizdeki en büyük projelerden olan ‘Susamam’ adlı yapımın ‘Eğitim ve İntihar’ kısmını seslendirerek toplumsal sorunlardan birine dikkat çekmeyi başarmıştır.

Kendisi hakkında çok daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir