Son Dakika: Cam Filmi Yasağı Kalkıyor!


Son Dakika: Cam Filmi Yasağı Kalkıyor!

cam filmi yasagi kalkiyor

Cam filmi tam anlamıyla gündemi en çok meşgul eden ve araç sahiplerinin canını sıkan konulardan biri oldu. Cam filmi yasağı kalkıyor mu söylentileri vardı. Ancak  sonunda cam filmi yasağı kalkıyor. Daha doğru bu duruma bir standart getirilecek.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “cam filmi” konusuyla ilgili A Haber’e açıklama yaptı. Soylu, “Cam filmi bugün tamamen yasak. O yasak kalkıyor. Belli bir standart geliyor. Ön, arka, yan camlarda ne kadar olacak, kimler üretebilir… Her şeyin yukarıdan aşağı standardize edildiği bir süreci arz edeceğiz” dedi. Bakan Soylu, “Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Talimat verdim bu konuda” diye konuştu.

Bakan Soylu: “Ancak olayla ilgili 1997 yılında Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63’ncü maddesinde, cam filmlerinin, cam renklendirmelerinin yasaklandığına yönelik bir madde var. Bu madde, bugüne kadar yürürlükte. 20 yıldır da bu devam ediyor, bu yasak devam ediyor. Bu yasak hiç kalkmadı.” şeklinde de açıklamalara ekledi.

Cam filmi konusu terör olaylarından ve araç içinde unutulan çocuk haberlerinden sonra tekrar gündeme gelmişti ve denetimler sıklaştırılmıştı. Bakan Soylu’nun söylediklerine göre konuyla ilgili bir standartın oluşturulması sağlanacak ve denetimlerin nasıl yapılacağı belirlenecek. Avrupa Birliği ön ve yan camlarda yüzde 70 güneş ışığının geçişini sağlayacak şekilde yapılmasını istemektedir. Bu ölçüde bir serbestlik sağlanacak ancak belli standartlar belirlenecektir.

Bakan Soylu 8-10 gündür ceza kesilmesinin sonlandığını iletti. Konu aydınlığa kavuşana kadar da bir tane dahi cezanın kesilmeyeceğini ekledi. Haberlerin çıkmasıyla araçlarından cam filmi sökenlerin de tepkili olduğunu eklemekte fayda var.

office yazılım lisansı satın al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir