Süresiz Nafaka Kalkıyor!

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan ve aile yuvalarının dağılmasına dahi sebep olan süresiz nafaka uygulamasında
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den son dakika açıklaması geldi. Bakan Gül, süresiz nafakanın adil olmadığını ekleyerek çalışmada sona gelindiğini müjdesini verdi. Türkiye’de süresiz nafakanın İsviçre’den kopyalandığı ve İsviçre’nin dahi bu uygulamadan vazgeçtiği biliniyor. İsviçre Medeni Kanunu’nun 19 yıl önce değiştirildiği ve süresiz olmaktan çıktığı belirlendi. Ülkemizde de müjdeli haber bekleniyor.

suresiz nafaka kalkiyor

Bakan Gül, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde medya temsilcileriyle temaslarda bulundu. Yargı gündemindeki önemli konularla ilgili açıklamalar yaptı. Gül, süresiz nafakanın kaldırılmasıyla ilgili çalışmada sona gelindiği müjdesini verdi. “Süresiz nafaka gerçekten adil değil. Nafakada alt ve üst sınır ne olacak, hakim hangi kriterlere göre karar verecek çalışıyoruz. temel hassasiyetimiz taraflardan birine yeni mağduriyet alanı oluşturmamak” dedi. “Süresiz nafaka adil bir uygulama değil.” diyen Adalet Bakanı Gül, “Bu anlamda objektif kriterlerle hakkaniyet ve adalet ölçüsü içinde bir düzenleme yapılması gerekiyor. Süresiz nafaka konusundaki temel hassasiyetimiz düzenleme getirirken taraflardan birine yeni mağduriyet alanları oluşturmamaktır. Nafaka düzenlemesindeki çalışmalarda teknik açıdan son aşamaya gelindi diyebiliriz.” şeklinde açıklama yaptı.

Şartların normal olması durumunda kanun çıkarmanın kısa süreli bir çalışma gerektirdiğini belirten Bakan Gül, “Çok iyi bir kanun çıkarıp gereken tüm analizleri yapmanız gerekiyor. Biz süresiz nafaka konusundaki tüm paydaşları dinleyerek, artıları ve eksileri titizlikle araştırdık. Çalışmamızın son aşamasında da ‘üst sınır ne kadar olacak?’ sorusu üzerinde duruyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir