Etiket Arşivi: Şebnem Ferah Boyu Kaç Cm?

Şebnem Ferah Kimdir?

Şebnem Ferah Kimdir?

Doğum Adı: Şebnem Ferah
Doğum Tarihi: 12 Nisan 1972
Doğum Yeri: Yolava, Türkiye
Burcu: Koç
Boyu: 155 cm
Kilosu: 64 kg
Eğitimi: Bursa Koleji, İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı
Meslek: Şarkıcı, Söz yazarı, Besteci Gitarist
Çalgılar: Akustik arp, Gitar, Armonika, Mandolin, klavye
Tarzlar: Alternatif rock , Hard rock , Pop rock

şebnem ferah profile photo Şebnem Ferah Kimdir?Hakkında:

Şebnem Ferah (12 Nisan 1972, Yalova), Türk rock müzik şarkıcısı.

12 Nisan 1972 tarihinde, Üsküp’ten Yalova’ya gelmiş ailesinin üç kızından en küçüğü olarak Yalova’da dünyaya geldi.

Şebnem Ferah’ın müziğe olan ilgisi 5-6 yaşlarında başlamış ve müzikle tanışmasında ailesinin çok büyük rolü olmuştur. Ferah’ın ailesinde hemen hemen herkes müzikle iç içe ve evin her köşesinde enstrüman olduğu için müzik konusunda bilgili ve hazır olarak piyasaya atıldı.

İlkokulda mandolin ve solfej dersleri almaya başladı, okul orkestrasında da solistlik yaptı. Liseyi Bursa Özel Namık Sözeri Lisesi’nde yatılı bir öğrenci olarak okudu ve bu dönemler Şebnem Ferah’ın kendisini tanımasına, tek başına ayakta kalmasına yardımcı oldu.

Şebnem Ferah’ın müzik hayatı daha sonra okul orkestraları ve küçük topluluklarla devam etmiştir. Lise yıllarında “Pegasus” adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Ferah, 80’lerin ortasında Bursa’da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat Yıldırım Sarıca ile tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu “Volvox” grubuyla gerçekleştirmiştir. Müzik ile daha yoğun ilgilenebilmek için ODTÜ Ekonomi Bölümü’nü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul’a gelince İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kaydolmuştur.

1994 yılında Volvox grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamıştır. Onno Tunç ve Sezen Aksu’nun karşılaşmasıyla müzik yaşamnda yeni bir sayfa açılmıştır. 3 oktavlık bir ses aralığına sahiptir.

Diskografi:

  • Kadın (1996)
  • Artık Kısa Cümleler Kuruyorum (1999)
  • Perdeler (2001)
  • Kelimeler Yetse (2003)
  • Can Kırıkları (2005)
  • 10 Mart 2007 İstanbul Konseri (2007)
  • Benim Adım Orman (2009)

Ödülleri:

Yıl Ödül veren organizasyon Kategori
1997 3. Kral Tv Video Müzik Ödülleri En İyi Video Klip ödülü (Vazgeçtim Dünyadan – Umur Turagay)
2000 6. Kral Tv Video Müzik Ödülleri Rock en iyi kadın sanatçı ödülü
2004 10. Kral Tv Video Müzik Ödülleri Rock en iyi kadın sanatçı ödülü
2006 12. Kral Tv Video Müzik Ödülleri Rock en iyi kadın sanatçı ödülü
2006 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Altın Albüm (Can Kırıkları)
2007 Powertürk Müzik Ödülleri En İyi Konser (Şebnem Ferah – İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu)
2008 Powertürk Müzik Ödülleri En İyi Kadın Sanatçı
2008 Powertürk Müzik Ödülleri En iyi konser (Şebnem Ferah – 10 Mart Bostancı Gösteri Merkezi)
2012 18. Kral Tv Müzik Ödülleri En İyi Düet (Erkekler Ağlamaz- Nilüfer & Şebnem Ferah) 

Turneler:

  • Kadın Albüm Turnesi (1997)
  • Pepsi Cola Anadolu Turnesi (Kenan Doğulu ile)
  • Artık Kısa Cümleler Kuruyorum Albüm Turnesi (1999)
  • Fanta Turnesi (2003) (Teoman, Mor ve Ötesi ve Çilekeş ile)
  • Coca-Cola Soundwave Turnesi (2006) (Cem Köksal ve Joe Lynn Turner ile)
  • KoçFest (2007) (13 Şehir)
  • KoçFest (2008) (Hayko Cepkin ile 14 Şehir)
  • Benim Adım Orman Albüm Turnesi (Ocak – Mayıs 2010)
  • Fanta Gençlik Festivali Turnesi (Haziran – Temmuz 2010)
  • Türkiye Turnesi (12 Mart-22 Nisan 2011)
  • Vodafone Free Zone Turnesi (2011) (Hayko Cepkin, TNK, Badem ve Aylin Aslım ile)
  • Vodafone Free Zone Turnesi (2012)

Resimleri – Fotoğrafları:

şebnem ferah makyajsız Şebnem Ferah Kimdir?

şebnem ferah fotoğrafları Şebnem Ferah Kimdir?

şebnem ferah resimleri Şebnem Ferah Kimdir?

şebnem ferah Şebnem Ferah Kimdir?

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ..close