Tasnif Dışı Ne Demek?

tasnif disi ne demekTasnif dışı kelimesi birçok devlet kurumunda kullanılmaktadır. Askeriye gibi kurumlarda kullanıldığında da askerlikle alakalı bir kelime sanılmaktadır ancak bu doğru değildir. Askerlik belgelerinde göze batan ve büyük harflerle veya kırmızı kalemle yazılan bir ibaredir. Tasnif ne demek ? Bölümleme, sınıflama anlamına gelen bir kelimedir. Askeriyede evraklar güvenlik derecelerine göre sınıflandırılır ve arşive kaldırılır.

Tasnif dışı : resmi evraklar icin “guvenlik derecesi olmayan” demektir. Herkes okuyabilir, bakabilir, saklanmasına, imhasına gerek yoktur anlamına gelmektedir. Sivillere açık bir belgedir anlamı taşımaktadır. Tasnif dışı ne demek ? bu ibare sadece belgenin gizli bir belge olmadığını ve sivillere verilebilecek bir belge olduğunu belirtir.

Askeri belgelere de gizli bir belge olmadığını belirtmek amacıyla yazılması zorunlu bir yazıdır. Bu yazı yazan kağıttaki kişi ile herhangi bir bilgi vermez bu yazı ve bu yazıya bakarak da herhangi bir sonuca ulaşamazsınız. Bazı yerlerde bu ibareyi görüp askerliğe gitmeyeceğini sananları dahi görebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir