Terör Karşıtı Profesör Kovuldu!

ahmetatillasenturkİstanbul Üniversitesi Türk Edebiyatı öğretim üyesi olarak göreve başlayan Prof. Ahmet Atilla Şentürk, emekli olduktan sonra Arel Üniversitesinde görevine devam ediyordu. Pazartesi günü ardı ardına gelen şehit haberleri karşısında terör örgütüne tepki gösterirken “Her şehide karşılık, bir HDP’li vekil indirilmeli” şeklinde bir paylaşımda bulundu.
Bunun üzerine üniversite yönetimi hakkında soruşturma başlatıp görevden uzaklaştırdı. Prof: “Şehitler karşısında ‘oh olsun’ diye yazsaydım kimse tepki göstermezdi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum.” dedi.

Şentürk “Rektör Bey de sabah odasına beni çağırdı. Bu şartlarda çalışamayacaklarını söyledi. Rektör bey çok kibar hakikaten beyefendi bir insandır. Ama demek ki üniversite içerisindeki malum yapı çok bastırmış” diye konuştu.
Prof. Şentürk, ülkemizde yüzde 10’un yüzde 90’ı bastırdığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Yüzde 90’ın sesi çıkmıyor, susuyor, tepki göstermiyor. Her gün sosyal medyada görüyoruz. Şehit haberlerinden sonra yüzlerce ‘oh olsun! Daha çok polis ve asker ölsün’ gibi mesajlar yayınlanıyor. Eğer ben de ‘oh olsun şehit sayısı daha fazla olsun’ diye mesaj atsaydım. Kimse bana bir şey demezdi. Ama terör örgütü aleyhine mesaj attım diye görev yaptığım üniversitemle yollarımı ayırdılar. İşime son verildi. Kendi ülkemde gurbet yaşıyorum. Zoruma gidiyor. Öz yurdumuzu maalesef bu hale getirdiler. Azınlık çoğunluğu susturur oldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir