Ters Dubleks Ev Nedir?

ters dubleks ev nedirNormal dubleks daireler iki katlı oluyor ve üst katta daha az oda bulunuyor. Merdivenle de üst kattaki küçük bölüme çıkılmış oluyor. Ters dubleks evler daha uygun fiyatlarla satışa sunuluyor.

Ters dubleks nedir ?

Ters dubleks adı verilen dairelerde tersine bir durum söz konusudur. Genellikle giriş katta ve -1. katta bulunan daireler bu şekilde satışa sunuluyor. Üst katta daha fazla veya büyük oda bulunurken alt katta daha az oda bulunmaktadır. Alt kattaki dairenin de üst katla birlikte satılması, değerinin artmasını sağlamaktadır. Ters dubleks olan dairelerde merdiven aşağıya doğrudur.  Bodrum katta olan ve ışık almayan dairelerin tek olarak satılmayacağı bilindiği için böyle bir yönteme başvurmuşlardır. Ters dubleks ev ne demek olduğu bilinmiyor ve her dublekse de bu isim verenler olabiliyor.

Aynı metrekarede bulunan normal bir daireden daha ucuz fiyatlara satın alınabilmektedir. Dubleks ismi olduğu için biraz daha lüks göründüğü için ve daha uygun fiyatlara satıldığı için bu daireler tercih edilmektedir. Ters dubleks ev alınır mı ? diye düşünüldüğünde alt kata dikkat edilmesi gerekmektedir. Eğer ki ışık alıyorsa ve havalandırması iyi ise tercih edilebilir. Alt katların da yağmurlardan, selden etkilenip etkilenmediği iyi araştırılmalıdır.

İyi bir ters dubleksin satın alınıp kiraya verilmesi riskli olmadığı gibi kolaylıkla satışı ve kiralanması mümkündür. Uygun fiyata bir daire bulunduğunda karlı bir alım satım olabileceği gibi kolaylıkla kiraya da verilebilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir