THK Ücretsiz Uçuş Eğitimi Veriyor!

Dünyanın hiçbir yerinde ücretsiz olarak verilmeyen sportif havacılık eğitimlerinin gençlere ücretsiz verildiğini biliyor muydunuz?

Türk Hava Kurumu gençlere sportif havacılık eğitimi ücretsiz verdiği gibi yemek ve konaklama için de hiçbir ücret alınmıyor.

Kuşların nasıl uçtuğunu, gökyüzünden yeryüzünün nasıl göründüğünü, adrenalinin nasıl bir his olduğunu merak ediyorsanız Türk Hava Kurumu ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir. 90 yıldır gençlere havacılık tutkusunu aşılayan THK bu yıl da gençleri gökyüzüyle buluşturmaya, mavi rengi hayatlarına katmaya devam ediyor.

Siz de içinizdeki havacılık aşkını açığa çıkarmak istiyorsanız Ocak 2016’da başlayan havacılık kursları için başvurup havacılığı adım adım öğrenebilirsiniz.

Ücretsiz verilen kurslar şu şekilde:

Paraşüt Kursları:
Başlangıç kursları 6 gün sürüyor ve ücretsizdir. Kuramsal derslerin dışında her kursiyere 1-3 atlayış yaptırılıyor. İnönü Eğitim Merkezi (Eskişehir) ve Selçuk Eğitim Merkezinde ( İzmir) veriliyor.

Planör Kursları:
Planör kursları yaz aylarında İnönü Eğitim Merkezinde Eskişehir’de veriliyor. Başlangıç kursu 18 gün sürmekte ve ücretsizdir. Kuramsal derslerle uçuş eğitimi verilmektedir.

Model Uçak Kursları:
Model uçak başlangıç kursları 3 gün sürmekte ve ücretsizdir. Aerodinamik ağırlıklı eğitimlerin yayında uygulamalı eğitim de veriliyor ve başarılı olanlar başlangıç sertifikasına sahip oluyor.

Yamaç Paraşütü Kursları:
Başlangıç kursları 14 gün sürmekte ve ücretsizdir. Başarılı olanlar başlangıç sertifikasına sahip oluyor. İnönü, Erzincan ve Karain Havacılık Eğitim Merkezinde eğitim veriliyor.

Yelken Kanat Kursları:
Yelken Kanat başlangıç kursları 20 gün sürmekte ve ücretsizdir. Başarılı olanlar başlangıç sertifikasına sahip oluyor. İnönü Eğitim Merkezinde eğitim veriliyor.

Gökyüzüne ilk adımı deneyimli eğitmenlerle atmak için THK sizleri bekliyor. Bu kurslar ücretsiz olup kurs süresince yemek ve yatak ihtiyaçları karşılanıyor. Size de sadece yol ve sağlık raporu ücreti ödemek düşüyor.

 

Türk Hava Kurumu Ücretsiz Eğitimlerine aşağıdaki internet sitesinden ulaşabilirsiniz:

http://egitim.thk.org.tr/

turk-hava-kurumu-egitimler

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir