Trendyol, Hepsiburada, Morhipo Hacklendi Mi?

Hepsiburada, Trendyol, Morhipo gibi online alışveriş sitelerinin hacklendiği ve kayıtlı kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin çalındığı iddiası ortalığı ayağa kaldırdı. Bu iddia internette günün en çok konuşulan konusu oldu.

trendyol hepsiburada morhipo hacklendi mi

Bir internet sitesi üzerinden yapılan haber sonrasında Whatsapp’ta yayılan bir ses kaydı ile Hepsiburada, Trendyol, Morhipo gibi sitelerin hacklenmesi iddiası ortaya atıldı.

3 Aralık’ta bir intener sitesinin yaptığı haber sonrasında Whatsapp’ta yayılan ses kaydı sonrasında hacklenme iddiaları gündeme geldi. Bu iddianın yayılmasıyla sosyal medya üzerinde de hackendiğini iddia edenlerin sayısı arttı. Yazılan şikayetlerde hesaplarının kullanılması durumları görülüyor yani kredi kartı bilgilerinin ele geçirildiği ve farklı yerlerde kullanılmaya çalışıldığı görülmüyor. Kart bilgilerinin çalınması ile hesap bilgilerinin çok farklı durumlar.

Henüz bu firmalardan herhangi bir herhangi bir açıklama yapılmadığı için tüm bu hack söylentileri iddiadan ibaret durumda. Uzman kişilere göre ise olayın aslı ise müşterilerin kullanıcı adı ve şifrelerinin ele geçirilerek satılıyor olması. Kredi kartı bilgilerinin ele geçirilip farklı sitelerde kullanılması söz konusu gözükmüyor. Bazı sitelerde kredi kartı bilgileri müşteri tarafından sisteme kaydedilebiliyor ve sonradan hesaba giriş yapan kişilerin de kullanabildiği biliniyor. Trendyol üzerinde böyle bir kayıt işleminin olmadığı da kullanıcı yorumları arasında.

Siz siz olun internet üzerinde kullandığınız kredi kartlarınızı mutlaka işlem yaptıktan sonra internet kullanımına kapatınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir