Türk Bayrağı’nın Rengi Kırmızıdır!

Milletçe zor bir dönemden geçiyoruz ve her gün Aziz Şehitlerimizi son yolculuklarına uğurluyoruz, Ruhları Şad Olsun! İnternet sitelerinde, sosyal medya sitelerinde siyah renk ay yıldızlı bayrak görüyoruz. Bu son derece yanlış bir kullanım ve Türk Bayrağı Ka-rar-tı-la-maz! Bayrakla yas tutulmaz ve siyah bir Türk Bayrağı hiç yakışakalınan bir şey değildir. Türk Bayrağı’nın rengi kan kırmızısıdır ve şehitlerin kanlarını temsil eder. Kanuna göre, Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Siyah, karartılmış Türk Bayrağı kullanmamalıyız ve bu kişilere doğru bayrak kullanması gerektiğini söylemeliyiz.

Türk Bayrağı resmî yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara, kürsülere örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya üniforma şeklinde giyilemez. Günümüzde Şanlı Türk Bayrağı da elbise olarak giyilmeye başlandı, bunun da engellenmesi gerekir. Uğruna binlerce şehit verilen Türk Bayrağına gereken değeri vermeliyiz.

Şehitlerimizin yakınlarına baş sağlığı, sabır diliyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Milletce güzel günleri görmek üzere…

turk-bayragi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir