Turknet Yeni Bir Zam Yaptı

Taahhütsüz ve hızlı internet hizmetiyle birlikte rakiplerine fark atan Turknet, arkadaşını getir sistemi ile tüm Türkiye’ye çok hızlı bir şekilde yayıldı. 2020 yılının ortasından itibaren yapılan zamla birlikte bugüne bugüne kadar 85 TL fiyatla hizmet vermeye devam etti.

07.06.2021 tarihi itibariyle Turknet internet sayfasında yeni fiyat güncellemesi yayınlandı. Yılda bir kere zam yapan Turknet yeni fiyatını ise 99.90 TL olarak güncelledi. Gigafiber 1000 mbps’e kadar tek paket ve tek fiyat uygulaması ile fiyat 99.90 TL olarak sabitlendi. Yani 50 mbps, 75 mbps ya da 100 mbps hızlara yükseltmek için 10 TL gibi bir fark artık istenmeyecek. Aslında 10 TL fark verenler için 95 TL ödenirken artık 99.90 TL olarak güncellenmiş oldu bu durumda. Ancak düşük internet hızı alanlar yani altyapısı yüksek hızları desteklemeyenler, 16 mbps gibi hızlarda ADSL hizmeti alanlar da 99.90 TL ödemek durumunda kalacak. Bu durumda aslında bir adaletsizlik olduğu ve düşük hız alanların da bu gibi bir ücreti ödemek istemeyeceği de aşikar. 1000 Mbps gigafiber kullanan da 16 mbps internet kullanan da aynı ücreti ödemek zorunda kalacak.

turknet yeni bir zam yapti

Zam durumu normal karşılanıyor ancak düşük hız alanların ise belki de Turknet’ten vazgeçebileceği düşünülüyor. Yine de çok fazla farklı firma seçeneği olmasa da adaletsizliğin olacağı belli. Yıl sonuna kadar Türkiye’nin birçok yerine fiber internetin yayılacağı düşünülürse ise 100 mbps internet hızı için 99.90 TL gibi bir ücret rahatlıkla ödenebilir. Türkiye’de altyapı her geçen gün akıl almaz şekilde gelişiyor ve birçok yerde de fiber internet yayılmış durumda. Herkesin bu hızları kullanabileceği düşünülüp fiyat artışının yapılmış olması da düşünülen bir nokta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir