Ücretsiz Windows 10’a Yükseltme Teklifini Kaçırmayın

Windows 7 ve Windows 8.1 lisanslı ve lisansız (korsan) kullanıcıları, piyasaya çıktıktan sonra Windows 10’a 1 yıl boyunca ücretsiz olarak geçebilecekler.

Yaz aylarıyla birlikte tanışacağımız Windows 10’u kullanabilmek için kayıtlar şimdiden başladı. Geliştirilme sürecinde olan ve artık son aşamalara yaklaşılan Windows 10’a ücretsiz yükseltme rezerve seçeneği sunulmaya başlandı. Windows 10 resmi olarak çıkış yaptığı anda kullanmaya başlamak istiyorsanız, şimdiden ücretsiz rezervenizi yapmanız ve çıkışını beklemeniz gerekiyor.

Ücretsiz yükseltme teklifini alabilmek için bilgisayarınıza gelen güncellemeleri düzenli olarak yapmalısınız ki uygulama güncellemeyle sunuluyor.

ucretsiz-windows-10-yukseltme
Görev çubuğunda beliren Windows simgesine tıkladığınızda karşınıza yukarıdaki ekran geliyor. Ekran üzerindeki “Ücretsiz yükseltmenizi rezerve edin” yazısına tıklayarak yükseltme için yerinizi ayırmalısınız.

Rezerve yaptınız, Windows 10’un hangi sürümüne geçeceksiniz?

Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium veya Windows 8 / 8.1’in normal sürümlerini kullananlar, Windows 10 Home’a 1 yıl boyunca ücretsiz olarak geçebilecekler. Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate veya Windows 8 / 8.1 Pro’yu kullananlar ise Windows 10 Pro’ya ücretsiz geçiş hakkında sahip olacaklar. Windows’un kurumsal veya eğitim sürümlerini kullananların geçişi, Microsoft’la yaptıkları sözleşmeye göre olacak.

Windows 10 hazır olduğunda sisteminiz, Windows Update yoluyla size uygun güncellemeyi otomatik olarak alacak.

windows-10-ucretsiz-yukseltme-windows-update
Rezerve işlemi yapıldıktan sonra Windows Update ekranı yukarıdaki gibi oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir