Ülkemizde Topyekün Trafik Eğitimi Şart!

Sokağa çıktığımız anda trafikle karşılaşıyoruz… Trafik, ülkemizde trafiğin yoğun olması anlamında kullanılsa da yayaların, hayvanların ve araçların karayolu üzerinde hal ve hareketlerine denmektedir. Yani trafik hayatımızın her anında karşımıza çıkmaktadır. Yayalar da araçlar da trafiği oluşturan varlıklardır. Maalesef ki ülkemizde trafik eğitimi oldukça yetersiz.

Hayatımızdaki en önemli şey trafik olduğu halde okullarda trafik eğitimi verilmiyor, sürücü kurslarında da yetersiz bir trafik eğitimi veriliyor. Sürücü kurslarında devam zorunluluğu olsa da kursa katılan kişi çok çok az sayıda.

Ülkemizde trafikte yayalar da sürücüler de son derece bilinçsiz! yayalar yaya geçidinde, okul geçidinde araçların durmak ve yol vermek zorunda olduğunu bilmiyor ve sürücüler de durup yol vermiyor. Sürücüler seyir halde iken sinyal vermiyor, böyle bir alışkanlığı dahi yok ve trafik işaretlerinin de ne anlama geldiğini bilmiyor.  Ters yöne giren sürücülerin sayısı da oldukça fazla, birçok sürücü bile bile ters yöne giriyor. Yanlışlıkla ters yöne girenleri de uyardığınızda bunu kabul etmeyip size küfür savurabiliyor! Hız sınırına uymanın da oldukça yanlış bir şey olduğunu düşünen ve hızlı hareketlerle sinyal vermeden şerit değiştirmek anlamına gelen makas atmanın da normal olarak karşılandığı bir ülkedeyiz.

Ülkemizde motorlu taşıt sayısı her geçen gün hızlıca artmasına rağmen maalesef ki vatandaşımız iyi bir trafik eğitimine tabi tutulmuyor ve trafik konusunda oldukça bilgisiz. İyi bir trafik eğitiminin verilmesi şart. Ters yöne girmenin ne kadar yanlış olduğu ve sinyal vermenin ne kadar gerekli olduğu kamu spotları ile anlatılmalıdır. Özellikle küçük yaşta iken yani okullarda trafik eğitimi verilmelidir. Umarız ki ülkemizde daha güvenli bir trafiğe ulaşabiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir