Wentto Firması Kapandı Mı?

wentto-logoSenelerdir çin malı telefonlar satışta. Televizyon kanallarında, internette ve gerçek mağazalarda bu tip cihazlar ve markalar uzun zamandır satılıyor. Ucuz oldukları ve birçok özelliği olduğu söylendiği için vatandaş bu telefonlara çok rağbet etti. Fakat çoğu telefon kısa zamanda arıza yaptı, insanların karşısında muhatap dahi bulamadığı oldu.

Wentto mobile marka telefon alan bir yakınım, gelen mesaj sonrası telefonunun kapandığını söylemişti ve olaya müdahil oldum. Telefonu alalı 2 yıl dahi olmamış. İMEİ numarası başka telefona kopyalanmış ve BTK tarafından telefonu kullanıma kapatılmış. Wentto firmasına ulaşmak istedim ve adresini aldım. İstanbul Güneşli’de merkezlerinin olduğunu gördüm ve yakın olduğu için hemen yola koyuldum. Gittiğimde ise oradan taşındıklarını söyledi bir güvenlik görevlisi. Nereye gittiklerini sorduğumda ise “kaçtılar” cevabını aldım. Piyasayı, herkesi dolandırdıklarını söyledi bu görevli. Gün boyu 50-100 kişinin geldiğini ve küfrederek gittiğini de ekledi.

Sözün özü bu Wentto firması da piyasadan kayboldu. Bu tür bilinmeyen markaları güvenerek satın alanların iyi niyetleri kullanılmakta. Fakat bu insanlara da ders olmalı. Tabii ki telefonu kapananlar, telefonu arızalananlar haklarını yasal olarak aramalılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir