Whatsapp Mesajı Mavi Tık Olmadan Nasıl Okunur?

Whatsapp mesajını okuduğumuzu karşı taraf görmeden okumak aslında mümkün. Peki karşı tarafın haberi olmadan whatsapp mesajı nasıl okunabilir?

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte mesaj kullanımı çok çok azaldı ve yazışmalar Whatsapp üzerinden yapılmaya başlandı. Vazgeçilmez bir hal alan Whatsapp mesajını gördüğünüzde karşı tarafa da mavi tık şeklinde bildirim gitmekte.

Aslında bildirimler de mesajları görmenize yarıyor ancak tam olarak mesajları okuyamıyorsunuz. Size gelen mesajı gönderen kişi okuduğunuzu bilmemesi için birkaç yöntem mevcut. Bu 3 yöntemi sizlerle paylaşıyoruz:

1- Uçak moduna geçip yaparak okumak : Gelen mesajları okumadan önce uçak moduna geçip yapın. Uçak modu açıkken mesajları okuduğunuzda karşı tarafa mavi tık gitmeyecektir. (uçak modunu açmadan önce WhatsApp’ı kapatmalısınız.)
2 –  Giriş ekranına WhatsApp widget’ı eklemek : Gelen mesajları Whatsapp Widget’ı üzerinden okuyabilirsiniz. Uzun mesajları widget üzerinden kaydırarak da okuyabilirsiniz. Bu yöntemle de karşı tarafa mavi tık gitmeyecektir.
3 – Ayarlardan okundu onayını kapatmak :  Ayarlar > Hesap > Gizlilik altından okundu onaylarını kapatabilirsiniz. Ancak bunu yaptığınızda, grup mesajları dışında kendi mesajlarınızın da okunup okunmadığını öğrenemeyeceksiniz.

Bu yöntemlerle karşı taraf anlamadan mesajları okumanız mümkün olabilmektedir.

whatsapp-mavi-tik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir