Wi-Fi İle Arama Özelliği Nedir?

Wi-Fi İle Arama Özelliği Nedir?

vowifi nedirWi-Fi ile arama özelliği ile kullanarak kapsama alanının az olduğu ya da hiç olmadığı yerlerde telefon görüşmesi yapmak için kullanılıyor. Wi-Fi ile arama özelliği yani Volte artık ülkemizde aktif olarak kullanılabiliyor. Şimdilik sadece Iphone cihazlarda ve iPhone 5c ve sonraki modellerde Wi-Fi ile Arama yapılabiliyor.

Iphone telefonlarda Ayarlar > Telefon > Wi-Fi ile Arama bölümünde Wi-Fi aramasını açın. Acil hizmet servisleri için adresinizi girmeniz ve doğrulamanız gerekebilmektedir.

Wi-Fi ile Arama aktif olduğunda kullanılabiliyorsa, durum çubuğundaki operatör adınızın yanında Wi-Fi simgesini görürsünüz. Ardından aramalarınız Wi-Fi ile Arama’yı kullanır. Yurt dışında Wi-Fi İle Arama özelliği sayesinde yurt içinde gibi ülkenizdeki her telefonu arayabilirsiniz.

Mobil kapsamanın olmadığı yerlerde ya da zayıfladığı her yerde, WiFi kullanımdaysa konuşmalarınızı artık WiFi üzerinden yapabileceksiniz. Yani telefon çekmese dahi Wifi üzerinden GSM telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz. Bu özelliği aktif ederek HD kalitesinde Ses ve Video arama yapabilirsiniz. Turkcell ve Vodafone bu hizmeti vermeye başlamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir