Yağ İçinde Su Emülsiyonu Nedir?

yag icinde su emulsiyonu nedirYağ içinde su emülsiyonu olarak adlandırılan bu karışım deri üzerine sürülerek kullanılan bir üründür. Cildin su tutma kapasitesini arttırarak, cildin yumuşamasını sağlamaktadır. Bu sayede de nemlenme sağlanmaktadır. Ciltteki ölü hücrelerden oluşan son tabakası olan boynuzsu tabakanın yumuşatılması amaçlanmaktadır.

Excipial lipo isimli krem en iyi yağ içinde su emülsiyonu olarak bilinmekte olup doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu bahsettiğimiz kremin iki farklı çeşidi bulunuyor; hydro ve lipo. Hydro olan çeşiti su bazlı olup daha çok karma ve yağlı ciltler için kullanılmaktadır. Lipo olan ise kuru ciltler için kullanılmaktadır.

Yağ içinde su emülsiyonu nedir ? cildiye uzmanlarının önerdiği tek nemlendirici kremdir diyebiliriz. İçeriğinde üre bulunan bu krem çok fazla yağlı his bırakmamaktadır. Birçok kuruluk vs gibi cilt problemi de için de bu kremin kullanılması tavsiye edilmektedir.

Süt gibi bir görünümü ve akışkan bir formu bulunmaktadır. Cildi ipeksi bir hale getirmektedir. Hamilelerin vücudunda oluşan çatlaklar için de bu kremlerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Özellikle kış aylarında ellerinizi ve yüzünüzü nemlendirmek için en güzel tercih olacaktır.

Yaralarda ve açık yaralarda kullanılması doğru değildir. Bebeklerde kullanılması tavsiye edilmiyor ve araştırılmamıştır. Gebelik döneminde kullanılması tavsiye edilmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir