Yener Çevik Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Yener Çevik birçok şarkısıyla müzik listelerinde yer almayı başarmış bir şarkıcıdır. Bazı şarkılarıyla dizilerde de yer almayı başarmışmış ve adından söz ettirmiştir. Yener Çevik kimdir ?

yener cevik kimdir nereli kac yasinda

Birçok yeni şarkı yapmaya devam eden Yener Çevik kaç yaşında ? 20 Eylül 1979’de İzmir’de doğmuştur ve 2021 yılı itibariyle de 42 yaşındadır. Yener Çevik nereli ? İzmir’de yaşamış olduğu için İzmirli olduğu düşünülse de aslen Erzurum’ludur. İlk müzik yaptığı senelerde Orhan Gencebay ve Run DMC ile tanışma fırsatı buldu. Zorlu bir hayatı vardı ve hayat mücadelesi devam ederken arabesk müzikle rap müziği harmanlayarak kendi tarzını oluşturmayı başardı.

Yaşadıkları durumlardan olan isyan, sevinç ve kederi müziğinde anlatmaktadır. Liseli Genç isimli şarkı, sıralarında olduğu zamanlarda okulunun sahnesinden ilk defa seslendirdiği şarkıdır. 2000’li yılların başında J&B Müzik Festivali ve H 2000 gibi müzik organizasyonlarında bulunarak, kendini geliştirmiştir. Türkçe rapin ilk toplama albümü olan Yeraltı Operasyonu adlı karma albümün birinci ve ikinci bölümünde yer almaktadır. Bunu yurt dışı projeleri izler.

2012 senesinde 18 Ağustos tarihinde bayram tatili için İstanbul’dan İzmir’e gittiği sırada trafik kazası geçirmiş ve içinde bulunduğu aracın altı takla atması sonucunda vücudunun birçok yerinde kırıklar meydana gelmiştir. Bu kaza sonucunda olduğu ameliyatlarla kalçasına, ayaklarına ve omzuna platin takılmıştır. Ameliyat sonrasında bir süre sahnelerde yer alamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir