Yeni Ehliyete Geçmek İçin Son Gün Ne Zaman?

Yeni Ehliyete Geçmek İçin Son Gün Ne Zaman?

eski ehliyetler ne zamana kadar gecerli

01 Ocak 2016 tarihinden itibaren eski tip sürücü belgelerine sahip vatandaşların 5 yıl içerisinde yeni tip sürücü belgelerine geçiş yapması gerekiyor. Yapılan bu uygulama 5 ile 10 sene arasında tekrarlanması gerekecektir.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 17 Nisan 2015 tarihinde Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte, mevcut sürücü belgelerinin 01 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirileceği bildirildi. Eski ehliyetin son geçerlilik tarihi 31 Aralık 2020 olarak belirlenmiştir. Belirlenen süre sonuna kadar değiştirilmeyen sürücü belgeleri geçersiz sayılacaktır. Yeni tip sürücü belgesi bulunan vatandaşların Uluslararası Sürücü Belgesi almadan 84 ülkede araçları rahatça kullanabilecekleri belirtildi.

Yeni tip sürücü belgelerinin geçerlilik sürelerinin minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 sene, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makineleri sınıfları için ise 10 sene olacağının bildirdiği açıklamada, “Eski tip sürücü belgeleri 9 sınıftan oluşmakta iken, yeni tip sürücü belgeleri 17 sınıftan oluşacak. Otomobil ve kamyonet için B sınıfı, minibüs D1 sınıfı, minibüs ve otobüs için D sınıfı, lastik tekerlekli traktör için F sınıfı, iş makinesi türündeki araçlar için G sınıfı, 2, 3 ve 4 tekerlekli motorlu bisikletler için M sınıfı sürücü belgesi istenecek” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir