Yerli Kart Markamız: Troy Kart

Visa, Mastercard, American Express, Discover gibi kredi kartı ödeme yöntemleri markalarını herkes bilir. Ancak bu zamana kadar yerli bir markamız yoktu. Bu ödeme sistemi finans piyasasının bağımsız bir hale gelmesi için önemli bir adımdır.

Artık kredi ve banka kartlarının sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası da yer alacak. Kartınızla alışveriş yapmak veya  ATM üzerinden para çekmek istediğinizde kart plastiğinin sağ alt köşesinde yer alan marka, bu işlemleri yapmanızı sağlar ve bu markanın arkasında büyük bir teknolojik altyapı vardır.

Teknoloji ve güvenlikte dünya standartlarını yakalamış Türkiye’ye özel bu platform adını “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi”nden aldı ve Türkiye: tr, Ödeme: o, Yöntemi: y, harflerinden oluşan kısaltmayla “Troy” oldu.

Türkiye’nin ilk ve tek ulusal ödeme yöntemi olan Troy sayesinde Türkiye kazanacak. 1 Nisan 2016 tarihinde tüm cihazlar ve internet siteleri Troy logolu kartlarla işlem yapmak üzere uyumlu hale getirildi. Troy ödeme yöntemi hakkında merak ettiğiniz diğer şeyler için troyodeme.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

troy-odeme-yontemi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir