Yerli Mal Kullanmaya Özen Gösterelim!

Maalesef ki ülkemize ait bir otomobil markası yok. Türkiye’de üretilen otomobil çok fakat hepsinin patenti yurtdışına ait. Teknolojiyi ve endüstriyel makineleri sürekli ithal eden bir ülke konumundayız. Ülkemizde bulunan ürünler bile bu reklamı çok yapılan global markalar yüzünden yurtdışından ithal ediliyor.

Fakat ülkemizde yiyecek içecek, kimya sanayii ne kadar gelişmiş olsa da yine de yabancı marka ve özellikle yahudi ürünleri çok tüketiliyor. Maalesef ki millet olarak yerli malı kullanmaya özen göstermiyoruz. Bu yabancı marka ürünlerin birçoğu ülkemizde üretilmesine rağmen yine de karının birçoğu, patent kullanım ücreti orijin ülkesine gitmektedir. Örneğin Lipton ülkedeki çay yapraklarını toplayarak kendisi işlemekte ve yabancı bir marka ile kendisi satışını yapmaktadır. Ülkemizin Çaykur diye bir markası varken gidip de Lipton kullanmak yanlıştır.

Çamaşır makinesi deterjanlar, şampuanlar, sabunlar vs bunların çoğu yabancı ülkelerden ithal edilen veya Türkiye’de üretilen yahudi malları. Türk markaları varken yabancı markalar tercih edilmemelidir. Türk malları tercih edilerek yurt dışına para çıkışı engellenebilir. Bu sayede Türk sanayii de gelişebilir.

Coca Cola tüketmek yerine yerli bir kola markası tercih edilebilir veya kola yerine meyve suları ya da meyveli gazoz içilebilir. Maalesef ki ülkemizin “marka”  sayısı çok az. Tüketicilerin gözünde yabancı markalar için, reklamları da gücü de çok olduğu için çok daha kaliteli ürün imajı vardır.

Yerli malı kullanarak ülkemize katkıda sağlayıp yeni ürünlerin ve yeni markaların doğmasını kısmen de olsa sağlayabiliriz. Unutmayın Türk mallarının barkodları 8 69 ile başlamaktadır. Fakat ithal edilen bazı ürünlerde de 8 69 barkodu görebilirsiniz. Eğer ki yabancı bir markada da 8 69 ile başlayan bir barkod görürseniz, ürünün ikamesi varsa onu tercih ediniz. Evimize yabancı mallar sokmayalım paramız ülkemizde kalsın!

yerli-mali-Ataturk

yerli-mali-barkodu

yerli-mallari

yerli-mallari-2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir