Youtube Kısıtlı Mod Kapatılmıyor, Kapatma Yöntemi Nedir?

Youtube üzerinde yetişkin içerikli videoların çocuklara gösterilmesini engellemek için Youtube Kısıtlı Mod kullanılıyor. Yetişkin içerikli, şiddet içerikli videoların engellenmesi için bu mod kullanılabiliyor.

youtube kisitli mod kapatilmiyor kapatma yontemi

“Bu video Kısıtlı Mod etkinken kullanılamaz. Bu videoyu izlemek için Kısıtlı Modu devre dışı bırakmanız gerekecek.” gibi bir mesaj gözükür. Aynı zamanda yorumlar da engellenir. Youtube PC ve mobil uygulamaları üzerinde kısıtlı mod filtresini kapatmak için ayarlar kısmından işlem yapabilirsiniz. Yönetici hesabı mevcut ise buradan oturum açmanız ve sonrasında da modu kapatmanız gerekecektir. Ancak bir ebeveynseniz ve bu modun kapatılması da mümkün olmuyor ise internet servis sağlayıcı firmanızla görüşmeniz gerekmektedir. Türk Telekom, Türknet veya Dsmart gibi şirketler de sizin isteğiniz dahilinde veya habersizce bir izinle birlikte internet hizmetinizi çocuk moduna alabiliyor ve sonrasında da kısıtlamalar yaşanabiliyor. Bu durumla ilgili servis sağlayıcı şirketinizle iletişime geçip işlem yaptırmanız gerekiyor.

Mod genellikle aşağıdaki şekilde kapanır. Bu yöntemle kapanmaz ise servis sağlayıcı firmanızla iletişime geçin. Bir ebeveyn değilseniz işlem yapılmayacaktır.

  1. Hesabınızda oturum açın.
  2. Ana ekranda Uygulamalar satırına doğru aşağı kaydırın.
  3. YouTube’u seçin.
  4. Ekranı aşağı kaydırıp Ayarlar’ı seçin.
  5. Kısıtlı Mod’u veya Güvenlik Modu’nu seçin.
  6. Etkin’i veya Devre dışı’yı seçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir