4.5G Pahalı Mı? Yüksek Fatura Gelir Mi?

Ülkemizde 1 Nisan itibariyle 4.5G teknolojisi kullanımı resmi olarak başladı. 4G teknolojisi yerine 4.5G’ye direkt olarak geçiş yapıldı ve kullanıcılara yüksek hızlar sunulmaya başlandı. Tabi ki uyumlu bir telefon ve SIM kart kullanmanız gerekiyor. SIM kart temin etmek oldukça kolayken telefonlara ulaşmak her zaman kolay olmayabiliyor.

Kullanıcılar 4.5G kullanımıyla birlikte yüksek faturalardan korkmaya başladı. Çünkü yüksek hız daha fazla kullanıma neden olabileceği düşünülüyor. Daha ilk günden kota takibinin yapılmasıyla birlikte daha fazla kullanım göze çarpmaktadır. Bunun sebebi de deneme amaçlı olarak kullanıcıların farklı farklı işlemleri yapması gösterilebilir.

GSM operatörleri de ilk aylarda kullanımda fatura sürprizleri ile karşılaşabilme ihtimali olacağı ve kotaların yetersiz olacağı için ücretsiz kullanım hakları vermekte. 3 ile 10 GB arasında ücretsiz olarak sunulan kullanım hakları kullanıcılar için deneyim oluşturmak amacıyla veriliyor.

Fatura sürprizleriyle karşılaşmamak için kota aşımı durumlarında internet kullanımına kapanan paketleri tercih etmeliyiz. 1 aylık süreç sonunda GSM operatörleri yeni paketler oluşturacak ve kullanıcılar da bu paketlerden seçim yapabilecek. Operatörler kıyasıya yarışmaya devam edecek ve çok daha avantajlı yeni tarifeleri sunacaktır.

4-5g-parali-mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir