Apple’ın Güldüren Afyonkarahisar Hatası

Apple’ın Güldüren Afyonkarahisar Hatası

ios haritalar ayfonkarahisar

Apple’ın Haritalar uygulamasında görülen bir yazım hatası kullanıcıların gözünden kaçmadı. Apple Haritalar’da “Afyonkarahisar” ilinin ismi “Ayfonkarahisar” olarak görülmekte.

Apple Haritalar servisini Google Maps hizmetine karşılık olarak çıkardı ve kısa zamanda oldukça geliştirdi. Uygulamanın navigasyon özelliği de oldukça başarılı bulunuyor. Ancak Türkiye haritasında ufak bir yazım hatası yapıldı ve dikkatli kullanıcıların gözünden de bu kaçmadı. Türkiye haritasını açtığınızda Afyonkarahisar’ı bulduğunuzda Afyonkarahisar’ın Ayfonkarahisar olarak yazılarak hata yapıldığı dikkat çekiyor. Okunuşu da burada yazılan”ayfon” olan iPhone’ların haritasındaki bu yazım hatası sosyal medya sitelerinde de oldukça fazla ses getirdi ve kullanıcılar ekran görüntüsü alarak söz konusu hatayı sosyal medyada paylaştı.

Apple Haritalar uygulamasında bu hata halen düzeltilmedi. Hatanın sosyal medya’da paylaşılmasıyla birlikte düzeltme yapması bekleniyor. Bu durumun ses getirmek ve haritalar uygulamasının kullanılması için bilerek yapılabileceği de akıllara gelmiyor değil. Ne de olsa güzel bir reklam oldu ve herkes haritalara girip durumu kontrol etti…ios haritalar ayfonkarahisar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir