Arabada Biber Gazı Bulundurmak Yasak Mı?

Artık toplumsal olaylardan korunmak için herkes önlemler almaya çalışıyor. Fakat bu önlemlerin yasal olup olmadığı ise en çok merak edilenler arasında.

arabada biber gazi bulundurmak yasak mi

Arabada biber gazı taşımak yasak mı ? şeklinde sorular çok sayıda geliyor. Merak edildiği arabada biber gazı bulundurmak yasak mı ?

Emniyet Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde bu konuda bir açıklamada bulmuştur. Yapılan bu açıklamaya göre biber gazı spreylerinin bulundurulması yasak değil. Deriyi tahriş edip göz, burun, ağız ve solunum yollarında yanma gibi sorunlara sebep olan biber gazları, yakın mesafeden etkilenen kişiyi 30-45 dakika gibi sürelerde etkisiz hale getirebiliyor. Biber gazına maruz kalma sonrasında ise bulanık görme, burun akıntısı, hapşırma ve salya artışı, mide bulantısı, deride kızarma gibi etkiler oluşuyor. Polisin zararlı olan kişilere karşı kullanmakta olduğu biber gazlarıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı bir açıklama yaptı.

Dünyanın en acı biberi olarak bilinen kırmızı Şili biberinden üretilen biber gazıyla alakalı herkes, “Biber gazını bulundurmak yasak mı?” şeklindeki sorusunu cevaplandıran Asayiş Dairesi Başkanlığı, biber gazının bulundurulmasına yönelik bir kısıtlama olmadığını açıkladı. Ancak kullanım alanı ve sebebi oldukça önemli. Gereksiz ve keyfi kullanımı cezai sonuçlar doğuracaktır. Örnek olarak astım rahatsızlığı olan bir kişiye karşı kullanmak kişinin ölümüne dahi sebep olabilecektir. Bir nevi silah olarak görülen biber gazı çok dikkatli taşınmalı ve gereksiz yere de kullanılmamalıdır.

Biber gazı satın almak isterseniz:  Jenix biber gazı
https://www.netavantaj.com/jenix-biber-gazi-goz-yasartici-sprey-yerli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir