Ayasofya 1 TL Kaç Adet Basıldı?

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasıyla birlikte hatıra ve tedavüle gelen paralar basıldı. Tedavül Para olarak 1 TL basıldı ve küpürlerinden arka yüzeyine Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin resmi basıldı ve 24 Temmuz 2020 tarihinden itibaren piyasaya sürüldü. Ayasofya 1 TL kaç adet basıldı ?

ayasofya 1 tl kac adet basildi

1) Tedavül Para (1 TL) – Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin yeniden ibadete açılmasının anısına tedavüle girdi ve 1 TL küpürlerinden arka yüzeyine Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nin resmi basılıp üretime geçti ve 24 Temmuz 2020 tarihi itibariyle kullanıma geçti. Ayasofya 1 TL kaç tane basıldı ? Darphane bu konuda herhangi bir sayı açıklamamıştır. Kaç adet basıldığı ise gerçekten merak konusu bir konusu.

2) Hatıra Para – Koleksiyon yapanlar için, açılış tarihine özel piyasaya sunulacak en fazla 5.000 adet gümüş ve 10.000 adet bronz hatıra para basıldı. Gümüş paralar 185 TL’ye, bronz hatıra paralar ise 55 TL olarak sertifikaları ile birlikte darphanenin Beşiktaş’ta bulunan müdürlük binasındaki mağazadan ve internet üzerinden e-mağazadan satışa sunulmuştu.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir