Bank Asya’ya El Koyuldu Haberleri Yalan Mı?

3 Şubat gecesi Polisin Bank Asya genel merkezine yaptığı baskın sonrası Bank Asya’nın Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun yönetimine geçtiği haberleri sosyal medya’da en çok konuşulan konu oldu. Sanıldığı gibi banka kapanmayacak ve faaliyetlerine devam edecek. Panikle birlikte birçok insan parasını çekecekken diğer yandan da cemaatten destekçilerin de para yatırmaya devam edeceği düşünülüyor.

Bank Asya’nın Avukatı Fikret Duran da bu konuda bir açıklama yaptı. Duran, “Bu bir algı operasyonu ve mevduat sahipleri korkutulmak için yapılıyor.” şeklinde açıklama yaptı. “TMSF’nin Bank Asya’ya el koyduğu iddiası doğru değildir. Bankacılık işlemleri devam edecektir.” Sözlerini de ekledi. “BDDK imtiyazlı pay sahiplerinin pay sahibi olabileceklerine dair belgelerin teslim edilmesine kadar %63’lük hisse TMSF tarafından kullanılabilecek. Belgeler teslim edilince TMSF yönetimi terkedecektir.”

TMSF tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bankacılık Kanunun “kuruluş şartlarını” belirleyen ilgili maddesindeki “kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması” şartının ihlal edildiğini belirleyen Kurul, imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, Bankacılık Kanununun 18. maddesine göre yüzde 63’lük imtiyazlı payın temettü dışındaki ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

bank-asya-tmsf

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir