Benzinli Araçlar Artık Daha Avantajlı!

benzinli araclar artik daha avantajliArtık Türkiye’de işler tersine dönecek gibi görünüyor. Son indirimle birlikte benzinin litresi 6.09’a motorinin de 5.98′ kadar düştü. Dizel araçların pahalı olması sebebiyle vatandaşlar tekrar benzinli araçlara göz çevirdi.

Petrolün 60 dolara kadar düşmesi ve doların da 5.25 TL’ye kadar düşmesi üzerine ülkemizde akaryakıt fiyatlarına indirim geldi. Son gün itibariyle her iki yakıt tipinde fiyatlar yakın seyretse de son yıllarda dünya genelinde özellikle dizel araçlar üzerinde yapılan baskılar artmaya devam ediyor. Dizel mi benzinli araç mı almalıyım soruları artık çok sorulacak.

Paris, Londra, Milano, Berlin gibi büyük şehirlere dizel araçların girmesinin yasaklanmasıyla birlikte firmalar da ürün gamından dizel araçları çıkarmaya başladı. Volvo dizel araç üretimini sonlandırdı. Porsche, dizel araçlarını da Avrupa pazarından kaldırdı. Dizel mi benzinli mi diye düşünenler artık benzin diyebilecek gibi görünüyor.

Ülkemizde dizel yakıt eskiden 60-70 kuruş daha ucuzken aradaki fark artık kapandı. Bu farkın kapanmasıyla ve yeni nesil benzinli motorların daha az tüketmesi sayesinde yeni nesil benzinli araçların artık tercih edileceği düşünülüyor. Dizel araçların daha pahalı olması ve benzin ve dizel yakıt arasındaki farkın neredeyse hiç kalmaması dizel araçların cazibesini sonlandırmış oldu. Hibrit ve elektrikli araçlar hakkındaki gelişmeler de dizelin geleceğinin hiç parlak olmadığını gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir