Boris Johnson’un Dedesi Ali Kemal kimdir?

İngiltere’nin yeni başbakanı olarak seçilen Boris Johnson kimdir sorusu merak edilen bir konu oldu. Boris Johnson dedesi olan Ali Kemal kimdir sizlerle paylaşayacağız. Boris Johnson geçtiğimiz aylarda dedesinin bir Türk olduğunu söylemişti.
İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Partinin lideri olan Boris Johnson, katıldığı bir TV programında büyük dedesinin Müslüman olduğunu ve Türk olduğunu hatırlatmıştı. Peki, Boris Johnson dedesi Ali Kemal kimdir? İşte, Boris Johnson ve Türk dedesi hakkında merak edilen her şey.

boris johnson dedesi ali kemal kimdir

Ali Kemal (1867 – 6 Kasım 1922), Türk asıllı bir yazar, gazeteci ve siyaset adamıdır. İkinci Meşrutiyet ve Mütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle ön planda olmuştur. Damat Ferit Paşa Hükümetinde çok uzun olmayan bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yapmıştır, bu esnada Millî Mücadele aleyhine sert tutumlar göstermiştir. Kurtuluş Savaşı zaferinden sonra İstanbul’da tutuklanmıştır ve İzmit’te Nurettin Paşa’ya bağlı askeri birliklerce linç edildi.

Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazı ve yayınlarından dolayı düşmanlarınca ‘Artin Kemal’ şeklinde adlandırmaktadır Mustafa Kemal’e ve Millî Mücadele’ye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır. Çok iyi tanınan bir kişi olmadığı bilinmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir