Cam Filmi Artık Ağır Kusur!

Cam Filmi Artık Ağır Kusur!

cam filmi agir kusur oldu

Kusurlar tablosunda yeni bir güncelleme yapıldı. Bu değişikliğe göre daha önce “hafif kusur” olarak muayeneden geçen filmli camlar, renkli boyanmış camlar “ağır kusur”olarak  görülecek ve bu araçlar muayeneden de geçemeyecek. Güncelleme bugün yani 1 Kasım itibariyle yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın yayımladığı kusurlar tablosu ile düzenleme 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Cam filmi daha önceki yıllarda “camlar sonradan filmli, hafif kusur” olarak adlandırılıp araçlar muayeneden sorunsuz geçirilirken artık cam filmi ağır kusur olarak adlandırılıyor. Ağır kusur olarak görülen cam filmi söktürülüp muayene tekrarı yapıldığında araç muayeneden geçebilmektedir. 1 Kasım 2017 tarihinden itibaren cam filmi kesinlikle muayeneden geçirilmeyecek. Muayene zamanı gelenler, mağdur olmamak için mutlaka cam filmini sökerek muayene istasyonuna gitmelidir.

Araçta cam filmi tartışmaları Tuvturk tarafından araç muayenesinde ağır kusur olarak görülmesi sonrası bitecek gibi görülüyor. Artık iş trafik polislerine kalmayacak ve Tuvturk istasyonları cam filmi ile mücadele edecek. Tuvturk’ün konu ile ilgili yaptığı açıklama aşağıdaki gibidir:

“TÜVTÜRK, muayene hizmetinin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla araç sahiplerini cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili gerçekleşen düzenleme konusunda uyardı. Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur’ sayılacak. Bu araçlar, araç muayenesinden geçemeyecek. Cam filmi ve sonradan boyanmış camı bulunan araç sahiplerinin, araçlarını orijinal haline getirerek muayeneye gelmeleri gerekmektedir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir