Canlı Bomba Söylentilerine İnanmayın!

Maalesef ülkemizde terör eylemleri oldukça artmaya başladı. Halk da bu durumdan endişe duyuyor.

PKK gibi alçak terör örgütleri artık kırsalda çatışmak yerine şehir merkezlerinde, büyük şehir meydanlarında eylemler yapıyor. Yakın zamanda İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehrimizde bombalı saldırı düzenlendi. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına da sabır diliyoruz.

Günlerdir sosyal medya sitelerinde ve Whatsapp gruplarında canlı bomba ihbarları olduğuna dair söylentiler aldı başını gidiyor. Bu söylentilerde yer bile belirtildiği gibi halkı endişe içine sokmak amaçlanıyor. Amaç halkın panik içinde yaşayıp evinden çıkmamasını sağlamak.

Hiçbir devlet istihbarat birimi halkla bu tür bilgileri paylaşmaz ve internette yayınlamaz. Yani bu bilgilerin hiçbirinin doğru olma ihtimali dahi yok. Bu haberlerin doğru olmadığı gerçeği düşünüldüğünde kimin ortaya çıkardığı da apaçık ortada oluyor. Terör yanlıları ve teröristlerin kendilerinin çıkardığı bu haberler sosyal medyada oldukça hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Bu gibi söylentileri paylaşmak insanlara faydalı değildir tam tersi bir şekilde teröre destek olmaktır.

Bu söylentilerin hiçbirine inanmamak ve gideceğiniz her yere panik yapmadan gitmek terörden korkmamak bu insanlara verilecek en iyi cevap olacaktır. Çok merkezi yerlere gitmemek bir tavsiye olabilir, fakat her an her yerde bir olay olacakmış gibi bir ruh haline girilmemesi gerekmektedir.

teror-olaylari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir