Derste Cep Telefonu Kullanmanın Cezası!

Yeni eğitim öğretim yılında yeni kurallar uygulanacak.

Okulda ders esnasında cep telefonu kullanan öğrenciye 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verilecek. 28 Eylül’de yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Türkiye genelinde yeni ders yılı ile birlikte öğrencilere yeni kurallar getiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların tatil olduğu dönemde öğrenci disiplin yönetmeliğini değiştirdi ve yeni uygulamaları yürürlüğe koydu. Derste cep telefonu kullanan disipline sevk edilecek. Cep telefonu kullanan öğrenci disiplin cezası alarak 5 gün okuldan uzaklaştırılacak.

Twitter, Facebook gibi sosyal medya araçlarından öğrenci ve öğretmene hakaret eden 1 ile 5 gün arasında süreyle okuldan uzaklaştırılacak. Aynı şekilde sosyal medya üzerinden arkadaşlarına sarkıntılık yapan ise okuldan tamamen kovulacak. Veliler devamsızlık yapıldığı sürece 5inci, 15inci ve 25inci günlerde uyarılacak. Devamsızlık süresi özürsüz olarak 10 toplamda 30 günü aştığında öğrencinin ders notları ne olursa olsun başarısız sayılıp sınıfta kalacak. Devamsızlık süresi önceden 45 gün iken 30 güne düşürüldü.

okulda-telefon-kullanma-cezasi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir