Dolu Kadehi Ters Tut Kimdir, Gerçek Adı Nedir?

Sedef Sebüktekin ile birlikte yaptıkları “Gitme” isimli şarkı ile büyük bir çıkış yapmışlardır. Merak edilen isimlerden olmaya devam eden Dolu kadehi ters tut kimdir ?

dolu kadehi ters tut kimdir gercek adi nedir

Alternatif müzik grubu olan Dolu Kadehi Ters Tut, Mürsel Oğul Can Ava ve Uğurhan Özay ile birlikte 2014 yılında “Lavuks” ismi ile İstanbul’da kurulmuştur. Sonrasında ise Ömer Hayyam’ın Rubai’sinden etkilenerek isimlerini Dolu Kadehi Ters Tut olarak değiştirmişlerdir.

Grubun solisti Uğurhan Özay ve geri vokal, gitarist ve aynı zamanda prodüktörü olan üyesi ise Mürsel Oğulcan Ava’dır. Grubu kurmalarının ise müzik piyasasına yeni bir soluk getirmek olarak dile getiren grup çoğunlukla dizi tadında klipleri ile de ön plana çıkmaktalar.

Yayınladıkları kliplerinin neredeyse hepsinin yönetmenliğini Mürsel Oğulcan Ava yapmıştır. Red Hot Chili Peppers ve Twenty One Pilots gibi gruplardan etkilenmişlerdir. Bestelerinde Sabahattin Ali ve Özdemir Asaf gibi isimlerden esinlenen grubun, dijital platformlarda yayınladığı ve yapımcılığını tamamen kendilerinin üstlendiği 3 albüm, 2 EP ve 11 single’ı bulunmaktadır.

Grupla ilgili daha fazla bilgiye sahipseniz yorumlar kısmında herkesle paylaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir