Categories: Teknoloji

E-ticarette PayU Mu İyzico Mu?

E-Ticarete yeni başlayanlar ve orta ölçekteki işletmeler sanal pos konusunda banka prosedürleri ve külfetleri ile uğraşmak yerine sanal pos hizmetini veren aracılar ile çalışmayı tercih ediyor.

PAYU HAKKINDA

Haftalık olarak, her Cuma günü ödeme yapması en büyük artısıdır. PayU Türkiye’de ilk olarak faaliyet gösteren ödeme alma aracı. PayU ile 7 bankanın (Bonus, World, Axess, CardFinans, Maximum, AsyaCard ve Paraf) sanal POS’una sahip olabiliyorsunuz. PayU kayıt olmadan önce 600 TL+KDV yıllık ücretin yatırılmasını istiyor ve her yıl 600 TL kullanım ücreti istiyor. Yani aylık 50 TL sanal pos ücreti alınıyor. Başvuru süreci çok uzun sürebiliyor. Birçok büyük kuruluş PayU ile çalışıyor. Markafoni, Mediamarkt, Teknosa, Kitapyurdu gibi firmalar çalışıyor. PayU Sahtecilik (Fraud) İzleme ve Önleme sistemleri mevcut. E-Ticaret sektörüne yeni giren ve çok fazla satış potansiyeli olmayanlar için yıllık 600 TL+ KDV ücret fazla gelmektedir. 

İYZİCO HAKKINDA

3 haftada bir ödeme yapıyor, yani bugün alınan bir ödeme 3 hafta gibi uzun bir sürede size iletiliyor. İyzico ile 4 bankanın sanal posuna (Bankasya, Maximum, Cardfinans ve Bonus) sahip olabilirsiniz. Herhangi bir yıllık ücreti yok! 2 gün içinde sizi arayarak gerekli entegrasyonları yapıyorlar. Ayrıca Opencart, Magento gibi açık kaynak kodlu E-Ticaret yazılımları için de entegrasyon modüllerini ücretsiz olarak kendileri size sunuyor. İyzico ile yapılan ödemelerde müşteriler 150 Fraud Filtresi ile maksimum seviyede güvenliği garanti ediyor. Yıllık ücretin olmaması sebebiyle herkes başvuru yapabiliyor. İyzico yapılan işlemlerden komisyon olarak %2.50 ve işlem ücreti olarak da 0,25 TL tahsil ediyor.

Sonuç olarak İyzico’yu destekliyoruz. Çok büyürse yıllık ücret ister mi bilinmez. Bu şekilde çok daha büyüyecekleri kesin. Yeni firmaların türeyeceğini de düşünüyoruz.

Hüseyin Can ÇALIŞAN

View Comments

  • 600tl vermeyen eticaret yapmasın arkadaşlar. Verilen servisler, arkasındaki grup güvencesi bir mi? Yarın öbür gün kapattık biz derse küçük şirketler ne olacak paranız?

    • Doğru bir noktaya dikkat çekiyorsunuz aslında. İyzi bildiğimiz kadarıyla sadece Türkiye'de var. PayU'nun referansları gerçekten dikkat çekici. Ayda 50 TL bir meblağ değil doğrusu. İşini sağlama almak isteyenler PayU ile çalışmalı.

  • Aslında en önemli farktan kimse bahsetmemiş, Payu ile çalışan firmalar herhafta Cuma günü (resmi tatil değilse) haftalık olarak ödemesini alır, İyzico da ise 3 haftalık periyodlarla yani aylık olarak ödemenizi alırsınız. Startup aşamasında sermaya problemi olan girişimcilerde de malumunuz kısa sürede ödeme almak çok önemli. Öte yandan İyzico da işlem başına alınan komisyon ücretinden dolayı, düşük karlılık ve yüksek sirkülasyonlu bir iş modeliniz olması durumunda yıl sonunda Payu masraflarının üstünü de çıkabilir. Yani fizibilitenizi iyi yapmanızda fayda var.

Recent Posts

Şarkıcı Ozi Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Spotify viral listesinde 'Son Günüm Olsa Bile' isimli şarkısıyla 1. sıraya yükselen ve dikkat çeken…

1 hafta ago

Akbaba İkilisi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Aşık Mahsuni Şerif'e ait olan Darıldım Darıldım isimli türküyü yorumladıktan sonra popüler hale gelen ve…

3 hafta ago

Ozan Ethem Kimdir, Nereli, Gerçek Adı Nedir?

Altaylardan Tuna'ya isimli parçası ile Spotify gibi uygulamaların viral listelerinde ilk sıralarda yer almayı başaran…

4 hafta ago

İlker Fırat Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Son zamanlarda Youtube yayınları ile dikkat çeken ve merak edilen isimlerden olan İlker Fırat kimdir…

1 ay ago

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Emre Nalbantoğlu Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? 2013 yılında Roxy Müzik yarışmasında birincilik elde ederek profesyonel…

2 ay ago

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Alper Anık Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında? Alper Anık, Türk müziğine damgasını vuran yetenekli bir sanatçıdır.…

2 ay ago
Netavantaj Hepsi Bir Arada - Satılık Domain Yanında Bil - Satılık Domain Kafaya Takma - Eticaret Jenix biber gazı biber gazı jenix biber gazı